Folkekirken og frikirkerne aflyser alle gudstjenester de næste 14 dage

Folkekirker og Frikirker Aflyser alle Gudstjenester i de næste 14 dage.

De næste to uger er alle gudstjenester i folkekirken aflyst, oplyste Kirkeministeriet den 12. marts i en pressemeddelelse. Samtidig meddeler Frikirkenet, at de gør det samme.

Aflysningen skyldes, at regeringen har iværksat en række tiltag til at begrænse smitten af coronavirussen. Et af dem var at lukke alle offentlige institutioner. I forbindelse med dette kom statsministeren med en ”kraftig” opfordring til, at de frivillige foreninger og trossamfund også undlod at mødes mere end 100 mennesker.

Dåb, begravelser og vielser kan fortsat afholdes, men maksimalt med 100 deltagere, som er det loft, der i øjeblikket er gældende for offentlige arrangementer.

Kirkeminister Joy Mogensen opfordrer samtidig alle i folkekirken og andre trossamfund til under lukningen at være tilgængelige for mennesker på andre platforme, fx gennem nettet, sociale medier og telefonkæder.

FrikirkeNet anbefaler alle frikirker at holde gudstjeneste på nettet de næste to søndage eller så lang tid, som sundhedsmyndighederne anbefaler det.

Om kirkerne kan holde mindre samlinger, netværksgrupper med mere må være op til den enkelte kirke at vurdere, men vi anbefaler hver enkelt kirke så vidt muligt at begrænse interaktionen mellem mennesker, hvor smitten kan spredes.

– Men kirken kan naturligvis fortsat leve og fungere også under disse forhold. Måske er det netop her, hvor telefonkæder, bønnevagt, grupper via nettet med mere kan vise deres værdi og skabe et vigtigt sammenholdspunkt, skriver Frikirkenet på Facebook.

– Lad os bede for vores land, for sundhedspersonale, politikere og myndighedspersoner, der skal håndtere situationen. Og lad os også bede for ældre og andre særligt udsatte, at Gud må give ro og holde sin hånd over dem.


Artiklen fortsætter efter annoncen: