Frygten er den største fjende

Regeringen har som bekendt sat landet i alarmberedskab og lukket alt det ned, der kan lukkes ned for at begrænse Corona-smitten. – Lad os håbe, at det lykkes. Som kristne har vi en særlig rolle at spille i sådan enhver krise.

1. Vi kan bede

De fleste troende kristne har oplevet, at bøn har en stor virkning på det personlige plan. Her i Udfordringen har vi ofte bragt eksempler på mirakuløse bønhørelser.

Vi kan bede om beskyttelse for os selv og andre. Bed fx for sundhedspersonalet og andre, som er udsatte.

Vi kan bede for alle med magt og indflydelse. At de må bruge magten ansvarligt og træffe gode beslutninger.

Og vi kan bede for, at smitten stopper. For en retfærdigs bøn har en mægtig kraft, siger Bibelen.

2. Vi kan hjælpe

Når der i historien har været pest, krig og fattigdom, har kristne altid følt omsorg for deres medmennesker.

Der kommer helt sikkert mange situationer, hvor vi som enkeltpersoner og kirker kan hjælpe andre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mange virksomheder og butikker vil bukke under, når regeringen sætter alt i stå. En del vil blive arbejdsløse. Vær åben for, hvad du kan gøre i den situation.

3. Vi kan bevare roen – uanset hvad der sker

Når vi tror på Gud og Jesus, kan vi bevare roen, selv om omstændighederne er nok så foruroligende. Det har kristne i store kriser altid oplevet. I enhver situation kan vi regne med, at Gud er hos os og vil hjælpe os. En stille bøn et kort øjeblik får os til at slappe af og opleve ”Guds fred, som overgår al forstand”.

4. Vi kan erstatte frygt med tro og håb

”Det eneste, vi har at frygte, er frygten selv,” sagde præsident Rosevelt i 30’ernes store sociale krise. Nogle gange skaber mediernes omtale blot mere frygt. Jo mere vi snakker om Corona-faren, des værre får vi det. Frygten får folk til at hamstre og nogle gange opføre sig ufornuftigt.
Men her kan vi kristne i stedet plante tro og håb.


Artiklen fortsætter efter annoncen:5. Vi kan bruge anledningen til at fordybe os

Dette dramatiske afbræk i den hæsblæsende dagligdag vil forhåbentlig få mange til at tænke mere over meningen med livet. Hvad Guds plan er med os.

Nogle får et par ugers tid derhjemme sammen med familien. Vi behøver ikke sidde klistret til tv, radio og mobilen for at høre det allersidste nye om alt det forfærdelige.

Vi kan vi bruge tid på at læse i Bibelen – og hæfte os ved de vidunderlige sandheder, vi har i denne skattekiste. Lægge mærke til, hvad Helligånden siger til hver enkelt af os gennem disse inspirerede vers.

Vi kan også læse gode opbyggelige bøger – og måske de artikler i Udfordringen, vi ikke fik læst. 🙂


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der findes også en hel del gode film med kristent eller tankevækkende indhold på bl.a. Hosianna.dk.

På den måde kan krisen blive til en god tid. Måske en ny begyndelse. En ny chance.

For jeg ved, hvilke planer jeg har for jer, siger Herren, planer om fred og ikke om ulykke, planer om fremtid og håb. Når I beder til mig om hjælp, vil jeg høre jer, når I søger efter mig, vil I finde mig. Ja, hvis I søger mig af hele jeres hjerte, vil I finde mig. Jeg vender jeres skæbne, sætter jer fri og giver jer fremgang.

(Jeremias 29,11-14.)