”Jeg har dig”

Af Eilis Jokszies,

For noget tid siden så jeg udsendelsen ”Havfruer”, som handler om fem kvinder med vandskræk, som skal lære at svømme. I udsendelsen i går fik de at vide, at de skulle ned og sidde på bunden af bassinet i svømmehallen, og de gik nærmest i panik alle sammen! Ingen af dem havde nogensinde prøvet at have hovedet under vand, så det lød ganske umuligt.

Den dygtige instruktør gav dem små øvelser i vandet, som skulle gøre dem trygge, og en af dem var, at de skulle flyde i vandet. Det var meget grænseoverskridende og skræmmende for dem alle, og den ene gik så meget i panik, at hun gik grædende op af bassinet og var sikker på, at nu var det slut. Men instruktøren gav ikke op, men fulgte efter hende og sagde, at hvis hun ikke gjorde det nu, så ville det aldrig lykkes.

Kvinden gik ned i vandet igen, og mens flydeøvelsen begyndte, holdt instruktøren hende hele tiden i hånden, mens hun sagde: ”Jeg har dig, jeg har dig – vær ikke bange, for jeg har dig”.

Når hun mærkede kvindens tøven, sagde hun igen: ”Jeg har dig” og lagde sin kind ind til hende og beroligede hende. Og det lykkedes at få kvinden til at flyde – og det lykkedes alle 5 kvinder at komme under vandet og ramme bunden og komme op igen. Det var 5 lykkelige kvinder, som kom op af vandet: De havde lige overvundet deres største frygt og var kommet under vand!

Da jeg så det, tænkte jeg, at sådan er Gud ved vores side. Når vi frygter noget, så siger Han ”JEG HAR DIG”. Han holder os i hånden hele vejen og bærer hele vejen. Han giver aldrig slip, og Han jubler med os, når vi lykkes.

Han er meget mere pålidelig end et menneske. Han kender os bedre end et menneske gør, og Han ønsker bare, at vi giver slip og stoler på Ham og lader os flyde med Ham – dvs. at vi overlader magten til Ham og giver Ham lov til at føre os udover kanten, udover vores frygt og opleve, at det rent faktisk kan lykkes, og at der er en vej, som vi KAN gå, selv om vi ikke troede det.

Når vi træder ud og lader Ham tage vores frygt, så vil vi opleve den sejr, som disse kvinder gjorde, og det vil give os mod til at tage nye skridt og gå nye veje, som Gud har for os.

Han siger ”Jeg har dig”, med omsorg og varme og masser af kærlighed, når han ser dig og mig være bange for at træde ud i det uvisse. Han forstår vores frygt og tvivl, men han er også den, der kan hjælpe os igennem og til at komme ud på den anden side.


Artiklen fortsætter efter annoncen: