’Haven er lukket – men døden er stadig død!’

”Han er opstået. Han er ikke her,” står der på døren ind til klippegraven i den smukke have, som turister fra hele verden plejer at strømme til for at tilbede den opstandne Jesus Kristus. Foto: Heljä Norberg.

Gravhaven er lukket indtil videre på grund af coronavirusset. Påskegudstjenesterne Langfredag og Påskedag er derfor aflyst, oplyser Gravhaven.

Men uanset krisen er budskabet det samme som altid:

”Kristus er opstået. Vi er ikke uden håb. Døden er allerede besejret. Vi vil fortsætte med at handle ansvarligt for at beskytte den offentlige helse. Vi vil bede om Guds nåde og udfrielse i denne tid. Når I beder, så husk også Jerusalem og Gravhaven. Vi ved, at denne globale krise vil forsvinde, og det vil sikkert føles for alle som en opstandelse fra de døde. Alligevel er det sådan, at den virkelige forløsning, som vi ser frem imod, er den, hvor vi bogstaveligt vil stå op fra de døde, akkurat som Kristus, den første frugt, er stået op. Nu, i disse prøvelsens tider, står vi forenet i kærlighed, håb og tillid til vor opstandne Herre,” skrev Garden Tomb (Gravhaven) på Facebook den 16. marts.

Synagoger, kirker og moskeer er lukkede

I Israel er det forbudt at samles mere end ti mennesker – og hvis man gør det, skal det ske udendørs. Der skal også være to meter mellem hvert menneske.

Cafeerne er lukket, og folk bliver bedt om at holde sig hjemme. Man kan dog foretage de nødvendige ærinder til madbutikker og apoteker. Man må dog ikke gå ture på mere end hundrede meter fra sit hjem.

Den offentlige transport er reduceret med 75 procent. Taxaer må kun køre med en person. Hvis passagerer har brug for lægehjælp, kan der dog være to personer med, men da skal vinduerne være åbne…