Gospelkoret savner den ægte gospeloplevelse

Aabenraa GospelFællesskab laver drive-in gospelgudstjenester i maj og juni. Den første blev holdt i søndags, men mange af gospelkorets medlemmer valgte at blive hjemme.

Bent og Jutta Bishoff, som synger med i Gospel-Oaks, var blandt de få kormedlemmer, der var med til gospelgudstjenesten. Med dyt, blink og vink ud af ruden var de med til at løfte stemningen på parkeringspladsen.

Flere af kormedlemmerne i Aabenraa Gospel Family var ikke blandt de fremmødte til drive-in gospelgudstjeneste sidste søndag d. 3. maj, som Aabenraa GospelFællesskab står bag.

– Mange af dem fra voksenkoret (GospelOaks) kommer ikke til drive-in gospelgudstjenesterne, fordi det får dem til at savne fællesskabet endnu mere, forklarer Torben Callesen, der er korleder i Family Gospel og gudstjenesteleder.

Han synes heller ikke, at drive-in gospelgudstjenesterne kan sammenlignes med den ægte vare.

– Helt ærlig, så fedt er det heller ikke. Normalt står man jo side om side med hinanden. Her sidder man i stedet alene hver for sig i sin bil, siger Torben Callesen.

Intet kor i corona-tiden

Forbudet om samlinger på mere end 10 personer betyder, at gospelgudstjenesterne må foregå uden gospelkor.

I stedet leder et gospelband kirke-bilisterne i fælles gospelsang.

– Vi vil gerne slå et slag for at se hinanden alligevel. Det er jo det nærmeste, vi kan komme et egentligt fællesskab for tiden.

Folk nyder at tage familien med i bilen, evt. pakke en lille madpakke med godter, og så lytte, synge, måske endda snakke undervejs, uden at man forstyrrer andre eller behøver at tage hensyn, da man jo sidder i sin bil, fortæller Torben Callesen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Flere gospelgudstjenester

Den første drive-in gospelgudstjene, som Aabenraa GospelFællesskab arrangerede, løb af stablen 2. Påskedag.

Den dag holdt 85 biler på Frøforsyningens parkeringsplads i Aabenraa. De sang med på kendte gospelklassikere fra deres biler.

– Det var helt vildt at se parkeringspladsen være så fyldt, at mange måtte holde ude i rabatten på vejen for at kunne se med, fortæller Torben Callesen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Med den gode tilslutning besluttede han og gospelfællesskabet at arrangere fire drive-in gospelgudstjenester mere i maj og juni.

Cirka 100 mennesker fordelt i 30 biler deltog i drive-in gudstjenesten i søndags. Det var kun halvdelen af de fremmødte 2. Påskedag.

– Der er stor tradition for gospelgudstjeneste 2. Påskedag, så jeg forventede ikke, at der ville komme lige så mange denne gang som sidst. Jeg havde været glad, selv hvis der kun kom 10 eller 20 biler, siger Torben Callesen og fortsætter:

– Faktisk kom der flere mennesker i søndags, end vi ville have været ved en almindelig gospelgudstjeneste.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nogle af kirkebilisterne kom bl.a. så langt væk fra som Vojens og Fredericia.

– De så begivenheden på Facebook og var slet ikke i tvivl om, at de skulle med, fortalte de mig.
Og flere sagde efter gudstjenesten, at det var lige det, de havde brug for, siger Torben Callesen.
Håber på open air

Torben Callesen

Håber på open air

Til hver af de fire planlagte drive-in gospelgudstjenester er der et tema for gospelmusikken.
Værdsatte gospelklassikere som Oh happy Day og Amazing Grace fyldte parkeringspladsen med gospelstemning i søndags.

– Hvis vi kunne give den fuld gas med hele gospelkoret, er det klart, at der vil komme flere.
Eller hvis vi kunne holde det som et open air arrangement, hvor folk kunne stå på græsset og synge med og mærke fællesskabet, siger Torben Callesen.

Datoerne for de næste drive-in gospelgudstjeneste er d. 17 maj, 7. juni og 21. juni i Aabenraa, og der er gratis entré.