Han sendte evangeliet ud i stuerne

Tusindvis hørte om Jesus gennem John Mesters arbejde i spidsen for KKR/TV, IBRA Radio og Mellem himmel og jord-teltet på Folkemødet.

”Lover den Herre, den mægtige konge med ære!
Lov ham, min sjæl, og lad det din forlystelse være!”

Sådan sang koret i den daværende pinsekirke Tabor i København, da KKR/TV med en optagelse fra en gudstjeneste i kirken brød DRs monopol i 1984 og kunne sende lovsang ud i københavnernes stuer. Idemanden og programdirektøren hed John Mester. Og i dag – pinselørdag – bliver den mediestærke pinsemand begravet i pinsekirken i Rønne, og til mindesamværet er ”Lover den Herre” nok igen på programmet, oplyser hans søn, Claus Mester.

John Mester blev 81 år og døde efter længere tids sygdom i sit hjem i Allinge sent om aftenen Kristi Himmelfartsdag med sin hustru Ulla i hånden og med en tro på, at han den Kristi Himmelfartsdag også selv skulle komme hjem til sin frelser i Himlen.

Glædede sig til Himlen

Så sent som i april i år fortalte han her i avisen, hvordan han så frem til at komme hjem til Himlen og blive genforenet med sine kære, herunder sin første hustru Britt, der på tragisk vis forsvandt under en ferie til Rhodos i 1992 og først blev fundet død fem måneder efter. Hun havde tilsyneladende forvildet sig ind på et militært område og var død af hjertestop.

Men John Mester kom gennem krisen, som han gav mange interviews om. Han mødte faktisk sin anden hustru, Ulla, da hun interviewede ham om sorgen over at miste sin hustru og sine tre sønners mor.

Sammen blev John og Ulla Mester et powerpar i både den danske og svenske pinsekirke. John Mester har således været administrator i pinsekirker i både København, Malmø og på Bornholm, hvor han også var en del af ledelsen indtil sin 80 års fødselsdag sidste år.

Pionér i tv

Pinsekirken havde altid en stor plads i John Mesters hjerte. Som stor dreng lod han sig døbe i Tabormenigheden i København, hvor hans lillebror Kurt Christensen i øvrigt senere blev præst. Det var deres møbelpolstrerfar, som fik familien med i pinsekirken, efter at hans kristne frisør havde vidnet for ham.

John Mester brændte selv for, at andre måtte møde Jesus, så han viste tidligt ansvar og blev først søndagsskoleleder og siden administrator i Tabor. Han kom også frem i verden ved at vise ansvar i sine skiftende jobs – fra typograflærling til reklame- og tv-direktør.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Som pensionist var han altid opmærksom på tidsånden, både som kirkelig entreprenør og udgiver af små skrifter (herunder en lille selvbiografi) på sin hjemmeside johnmester.dk.

Fra hjemmet i Allinge kunne han se direkte over til Folkemødets administrationsbygning. Det inspirerede ham de seneste år til at skrive to spændingsromaner med Folkemødet som scene – selvfølgelig op til Folkemødet, som han også så mulighederne i før de fleste andre.

Derfor sørgede han også for, at frikirkerne kom med i 2012, hvor han skrev kirkehistorie ved at samle den lokale folkekirke, øens frikirker og forskellige landsdækkende kirkelige organisationer i teltet ”Mellem himmel og jord”, som siden fik sin faste plads på Folkemødet år efter år.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det var typisk for John Mester, der mente, at det gode budskab skulle ud til folket, uanset om folket bedst kunne fanges i Allinge eller hjemme i stuerne. Det var også derfor, at han fik visionen til at lave kristen radio og TV i begyndelsen af 1980’erne.

KKR står for Københavns Kristne Radio. Oprindelig søgte han sammen med makkeren Birger Lind og to frikirkepræster (herunder sin præstelillebror) om tilladelse til at sende radio, men de fik i stedet tilladelse til at sende TV.

Derfor rejste John Mester sammen med sine tre meddirektører til Canada for at lære at lave TV på fjorten dage! Men det var nok til at nå tusindvis af københavnere med evangeliet, og der sad forbedere klar ved telefonerne for at bede til frelse med seere, der ringede ind.

John Mester var programdirektør frem til 1989, hvorefter han som sand tv-pioner i stedet prøvede kræfter med at lave det første tekst-tv til bl.a. TV2. Han nåede også at være dansk leder af IBRA Radio i omkring 20 år og missionsleder for Skandinavisk Børnemission i Danmark inden sin produktive pension.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ulla og John Mester nåede at fejre sølvbryllup sammen. Og på den måde fik han også 13 børnebørn (9 fra egne børn – 4 fra Ullas) og tre oldebørn.

Blå Bog

Født 14. maj 1939 – død 21. maj 2020.

Uddannet typograf. Produktionschef i Young & Rubicam, fra 1966 – 1976. Direktør i Reklame-Mester 1976 – 1984. Programdirektør i KKR/TV 1984-1989. Reklamekonsulent og redaktør for Tekst-Tv hos TVDanmark 1991-2005.

Administator for Pingstkyrkan Malmö, Europaporten, 2003-2007. Missionsleder for Skandinavisk Børnemission i Danmark fra 2008. Dansk leder af IBRA Radio gennem 20 år. Fik tre sønner, Finn, Jørn og Claus i første ægteskab. Gift 1992 med Ulla.