Missionær døde på befrielsesdag

Einar Kristian Sørensen blev 94 år.

Tidligere Afrika-missionær og baptistpræst Einar Kristian Sørensen er død d. 4. maj – 94 år gammel.

Efter Einar Kristian Sørensen gik på pension i 1996, brugte han meget tid på at oversætte fransk teologisk litteratur, indtil hans syn og sammenhængskraften svigtede for få år siden.

Han og husturen Edna blev baptister, mens de var under uddannelse i Minnesota i USA. I 1970 blev Einar Kristian Sørensen ansat af Danida som regnskabansvarlig på et byggeri i Rwanda.

Fra 1974-79 var Edna og Einar Kristian præstepar i Lolland-Falster Baptistmenigheder. Senere blev parret igen udsendt som missionærer i Rwanda og Burundi. I ti år underviste Einar Kristian Sørensen i teologi og regnskabsførelse på Evangelistskolen i Nyantanga og præsteskolen Petit Séminaire i Butare.

Parret vendte hjem i 1992 og var præstepar i Rødekro og Egernsund Baptistmenigheder og i Holstebro Baptistmenighed i fire år.

I 2016 mistede Einar Kristian Sørensen sin hustru Edna. Han flyttede hjem til sin datter i Frederikshavn og sluttede sig til Vrå Baptistmenighed.

Bisættelsen finder sted omkring hans urne den 15. august i Vrå Baptistkirke grundet Corona-epidemien. Einar Kristian Sørensen stedes til hvile i sin families gravsted i Støvring. På gravstenen, som han deler med sin hustru og sine forældre, står der: ”På gensyn hos Jesus”.