Pinsen fejres med drive-in gospel-gudstjeneste

Aabenraa GospelFællesskab markerer pinsen med en drive-in gospelgudstjeneste 2. pinsedag.

Her ses en del af Aabenraas GospelFællesskabs band, som leder fællessangen under gudstjenesterne.

Pinsen er kirkens fødselsdag. Derfor holder Aabenraa GospelFællesskab en ekstraordinær fødselsdagsfest 2. pinsedag på IBC’s parkeringsplads i Aabenraa.

Før corona kom ind i billedet var planen egentlig at fejre pinsen med en gospelfestival i Sønderjyllandshallen. Her skulle korforeningen Aabenraa GospelFamily have optrådt.

Men forsamlingsforbuddet på mere end 10 personer gør det fortsat umuligt at samle det store gospelkor.

I stedet har støtteforeningen Aabenraa GospelFællesskab inviteret solister fra GospelRoots, GospelTeens og GospelOaks til at optræde. På den måde kommer gospelgudstjenesten alligevel til at smage lidt af gospelfestival.

Aabenraa GospelFællesskab har allerede afholdt tre drive-in gospelgudstjenester siden påsken. Efter stor opbakning til den første drive-in gospelgudstjeneste 2. påskedag med 85 biler, valgte foreningen at arrangere fire gudstjenester mere i maj og juni.

Torben S. Callesen, som er korleder af GospelFamily og en del af ledelsen i Aabenraa GospelFællesskab, savner ligesom resten af gospelkoret den fulde gospeloplevelse.

– Normalt står man jo side om side med hinanden. Her sidder man i stedet alene hver for sig i sin bil, siger Torben Callesen, men tilføjer:

– Vi vil gerne slå et slag for at se hinanden alligevel. Det er jo det nærmeste, vi kan komme et egentligt fællesskab for tiden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Michala Sangild fra Hill Song Church i København gæster drive-in pinsegudstjenesten som dagens taler.

Aabenraa GospelFællesskab regner med, at der kommer mellem 100 og 200 biler til gospelgudstjenesten.

Foreningen opfordrer alle kirkebilister til at tage dannebrogsflag med, så man kan se, at det er en fødselsdagsfejring.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gospelgudstjenesten begynder kl.15.00 og er åben for alle.