Soldatermissionen får ny formand

Ole Rasmussen er ny formand i Soldatermissionen.

Provst Ole Rasmussen er valgt som ny landsformand, og jurist Bjarne Ingemansen som ny næstformand. Det skete på et bestyrelsesmøde d. 15. maj.

Ole Rasmussen fra Bøvlingbjerg er 54 år, tidligere soldaterhjemsleder i Karup og har gennem 10 år været flyverpræst med adskillige udsendelser. Han har siddet med i KFUMs Soldatermissions bestyrelse i to år.

– Jeg er både taknemmelig og ydmyg over, at bestyrelsen har peget på mig til at tage opgaven som formand på mig. Jeg har gennem årene oplevet meget godt i KFUM’s Soldatermission, og det har været med til at forme mig, siger Ole Rasmussen.

Han overtager formandsposten efter Jesper Hornstrup, der er sognepræst i Skive. Jesper Hornstrup har været landsformand siden 2009 og fortsætter i bestyrelsen.

Bjarne Ingemansen er den nyvalgte næstformand.

Den nye næstformand

Bjarne Ingemansen fra Fredericia blev ved samme lejlighed valgt som ny næstformand i KFUM’s Soldatermission. Bjarne Ingemansen er 56 år og har været med til at udforme KFUM’s Soldatermissions vision frem mod 2025, som handler om bæredygtighed.

– Jeg glæder mig til at give visionen luft under vingerne, så KFUM’s Soldatermission fortsat kan lykkes med at formidle kristentro og kristenliv på det bæredygtige fundament, som er vores evangelisk-lutherske folkekirkes grundlag, siger Bjarne Ingemansen, mens den nye formand stemmer i.

– Jeg ser især frem til at give vision 2025 liv i organisationen og for soldaterne. Det, vi lægger i arbejdet, skulle gerne generere ny energi i livet og vores samvær med hinanden. Det er også den måde, evangeliet gerne skulle virke for os alle – at det giver ny energi til livet, siger Ole Rasmussen.

Både han og næstformanden er klar til at påtage sig formandsskabets opgaver og ansvar.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg kan se, at der ligger et vigtigt bestyrelsesarbejde foran os i de kommende år, hvor Soldatermissionen sammen med Danmark og det danske Forsvar vil møde nye udfordringer, siger Bjarne Ingemansen.

KFUM’s Soldatermission har cirka 8.500 medlemmer og driver 14 soldaterhjem i Danmark samt et i henholdsvis Estland og Irak.