Støtter Ecuador med 180 corona-madpakker

Hver pakke indeholder 10 kg ris, 30 æg, dåsemad mm.

Facebook gruppen ’Guds Bedste Børn’ har samlet 18.000 kr. ind til corona-nødhjælp i Amazonjunglen. Indsamlingen har støttet med 180 madpakker á 100 kr. til nødlidende familier i området Puyo.

– De fleste medlemmer af menighederne i Puyo kan berette om familiemedlemmer og venner, som er afgået ved døden pga. COVID-19. Men lige nu er den aktuelle mangel på fødevarer det, som fylder mest i folks bevidsthed, fortæller bestyrelsesformand Rene Sørensen fra Foreningen Evangelist.

– Det er inspirerende at se, hvordan hjælpen når ud, selv på de mest øde steder, siger Rene Sørensen.

Mætter en familie i to uger

Equador har været nedlukket i to måneder pga. COVID-19, folk har mistet deres arbejde, og der er stor mangel på mad i området.

– Der er udgangsforbud hver dag efter kl. 14, og folk kan ikke nå ud og handle i supermarkederne. Der er store afstande, og folk må gå til fods. Busserne kører ikke, og de som har bil har kun tilladelse til at køre en dag om ugen, siger Rene Sørensen.

– Vi arbejder sammen med pastor Carlos Marchan fra Puyo. Han har ligesom andre pastorer været underlagt forsamlingsforbud. Alligevel er han fortsat med at række ud, ikke kun med nødhjælp, men også med evangeliet om Jesus Kristus, fortæller Rene Sørensen.

I alt er 533 pakker med corona-hjælp uddelt. Pakken kan mætte en familie i en uge eller to, afhængigt af familiens størrelse.

Ingen varer at handle med

– Situationen er alvorlig, ikke kun i Puyo, men også i landsbyerne omkring. Det er jungleområder, hvor folk plejer at handle og bytte madvarer indbyrdes. Lige nu er der ikke noget at handle med, fortæller Rene Sørensen og tilføjer, at situationen er yderligere forværret af olieprisernes fald, idet olie er Ecuadors største eksportvare.

Rene Sørensen besøgte selv Puyo for to år siden på en missionsrejse med Christian Hedegaard, som sammen med “Guds Bedste Børn” og menigheden Powerhouse i Orlando har taget initiativ til indsamlingen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Rene Sørensen glæder sig til at holde møder med pastor Carlos Marchan til efteråret, når de gældende corona-restriktioner ophæves, og det igen bliver muligt at rejse.

Kendt fra film

Puyo er kendt for filmen “The End of the Spear”, som foregår i 1950erne og fortæller den autentiske historie om fem amerikanske missionærer, som blev dræbt af indfødte i junglen på en missionsrejse i Ecuador.

Efter deres død fortsatte de fem missionærenker med at prædike evangeliet for de indfødte, og dermed blev fundamentet lagt for de menigheder, som findes i Puyo i dag.


Artiklen fortsætter efter annoncen: