Også sort politivold

Henrik Petersen
Græstedvejen 78
3250 Gilleleje

Glimrende indlæg om Ryan Bomberger i Udfordringen 14 juni. ang. hvide betjentes vold imod sorte.

Lørdag den 15. juli 2017 blev den sidste dag i australske Justine Damonds liv. Hun boede i byen Minneapolis i den amerikanske delstat Minnesota. Det blev fatalt for hende, at hun ringede til det lokale politi, fordi hun hørte lyde, der kunne indikere, at et seksuelt overgreb fandt sted.

En patruljebil med to betjente ankom til stedet, og da Justine Damond, hvid kvinde, iført pyjamas og i øvrigt ubevæbnet gik henimod politibilen, blev hun uden varsel skudt i maven og døde kort efter. Betjenten der skød var sort ! Hvor blev al forargelsen lige af?

Sidste år blev 89 amerikanske betjente myrdet i tjenesten. 40 af disse drab blev begået af sorte, der kun udgør 13 % af befolkningen.

Bureau of Justice Statistics skriver i en rapport fra 2008: Gruppevold mod et enkelt offer,

Her var der i 2008 141.673 tilfælde af gruppevold begået af sorte mod en hvid person. Omvendt var der ifølge tabellen 0 tilfælde af gruppevold begået af hvide mod en sort person.

(“0” er et “statistisk” “0” , og det betyder, at der var mindre end 10 tilfælde det år).


Artiklen fortsætter efter annoncen:Iøvrigt viste obduktionsrapporten, at Georg Floyd var påvirket af methamfetamin og fentanyl da han blev standset i sin bil og anholdt.