Bog om Rikkes vidunderlige missionærliv

Rikke Vestergaard er fortsat fuld af liv trods 80 års slid – heraf de 55 år i Afrikas hede. Nu har hun skrevet en bog om sit dramatiske liv.

Rikke Vestergaard er et kendt navn i Mission Afrika – og ikke mindst i det nordøstlige Nigeria, hvor hun har tilbragt 55 år af sit liv med at hjælpe afrikanerne som missionær, sygeplejerske, underviser og meget mere.

Lørdag den 25. juli 2020 blev Rikke 80 år, og hun er stadig aktiv.

Nu har hun i samarbejde med en lokal journalist i Thy, Leif Damsgaard Jensen, skrevet en bog om sit dramatiske liv.

Rikke voksede op i fattige kår på en lille landejendom i Thy, hvor hun var det yngste af familiens 11 børn. I bogen fortæller hun også om sin uddannelse og om sit kald til at blive missionær. Hun blev i 1965 udsendt af Sudanmissionen (Mission Afrika). Hun arbejdede først i Kiri og Numan, før hun fandt sin helt rette hylde i det afsides liggende Dakka.

Her var der ingen læge, så Rikke gik i gang med at redde menneskeliv med de midler, der var til rådighed. Så det blev en daglig udfordring at tænke kreativt. Og her fik hun ofte brug for at bede Gud om praktisk hjælp. Og hendes kristne tro gjorde, at hun ikke blot holdt ud, men fortsatte efter pensionen, og Gud ledte også mennesker til at hjælpe hende med det, hun behøvede.

Bogen er på 288 sider, rigt illustreret, garnhæftet og med stift bind. Prisen er 248 kroner. Overskuddet går til det fortsatte arbejde i Dakka, Nigeria. Den officielle udgivelsesdato er onsdag 5. august.

Bogen kan forud bestilles hos Mission Afrika eller i Udfordringens netboghandel Hosianna.dk.