Ny kvindelig leder af Areopagos

Norske Silje Kvamme Bjørndal bliver ny generalsekretær for Areopagos. Foto: Stian Gustafsson/KRIK

Norske Silje Kvamme Bjørndal (39) er ansat som ny generalsekretær i den kirkelige organisation Areopagos. Hun bliver den yngste topleder i organisationens historie og den første kvinde i spidsen for organisationen

Silje Kvamme Bjørndal har tidligere været politisk rådgiver i det norske Kristeligt Folkeparti og arbejder i dag som generalsekretær i KRIK (Kristen Idrætskontakt) i Norge.

Hun har desuden en doktorgrad i systematisk teologi om kirkens rolle i et sekulært samfund, samt international erfaring og uddannelse i sociologi og kommunikation, og så ser hun frem til at blive en del af Areopagos’ arbejde i Danmark og Norge.

”Areopagos ønsker at skabe mødesteder, som bidrager til øget kundskab om tro, gensidig forståelse mellem mennesker med forskellige livssyn – ja, slet og ret lidt mere fred i verden. I fremtiden tror jeg, at Areopagos kan betyde endnu mere for samfundet og den offentlige samtale,” mener Bjørndal.

Opvokset i pinsebevægelsen

Ifølge vedtægterne er Areopagos økumenisk, ”men rodfæstet i den lutherske tradition”. Organisationen samarbejder med Den norske kirke og Folkekirken i Danmark.

Silje Kvamme Bjørndal er opvokset og aktiv i pinsekirken, men er meget økumenisk indstillet.
”Vi må ikke glemme, at kirkehistorien fortsat skrives og lærer os, at alle traditioner har styrker og svagheder. Vi har brug for hinanden. Så jeg er sikker på, at Areopagos fortsat kommer til at stå trygt i sin lutherske tradition med mig ved roret,” siger hun.

Areopagos’ styreleder Torstein Lalim er heller ikke bekymret. Han er overbevist om, at Silje Kvamme Bjørndal er den rette person til at føre Areopagos videre ind i fremtiden.

”Det er på høje tid, at vi får en kvinde som topleder, og det er fremtidsrettet at satse på yngre kræfter. I tillæg er det en stor fordel at have en topleder med solid teologisk kompetence,” udtaler han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lars Mollerup-Degn fortsætter som konstitueret direktør frem til 1. december 2020. Tidligere har også Knud Jørgensen og Birger Nygaard fra Danmark været ledere af Areopagos.