Noas Ark handler ikke om miljøet!
Johan Huibers vil fortælle om Skaberen:
Hvad er der sket med den enorme kopi af Noas Ark, som blev bygget af hollænderen Johan Huibers?
Mange danskere har set Johan Huibers første ark, som ejes af entertaineren Aad Peters. Andre har besøgt den enorme ark, som Johan Huibers senere byggede med blod, sved og tårer.
Ny Ark i fuld størrelse
Den nye ark, som er 30 meter bred, 23 meter høj og 135 meter lang, blev åbnet i 2012. I godt tre år lå den ved kaj i Stadswerven i Doordrecht, hvor den blev besøgt af flere hundrede tusinde mennesker.
I arkens 7 etager kunne man se hundredvis af plastikdyr foruden levende dyr og udstillinger med fx. familien Noa i færd med forskellige sysler. Der var også en biograf, en friluftsscene og en restaurant.
I 2016 måtte den store ark dog forlade Doordrecht for at give plads til nybyggeri på havnen. Ifølge Johan Huibers var planen, at den skulle til OL i Rio. Men sådan gik det ikke.
Kom ikke til Rio
Johan Huibers havde store planer om at bugsere sin ark til Rio de Janeiro for at bruge den til evangelisering under De Olympiske Lege. Men planen mislykkedes, fordi der ikke fandtes nogen slæbebåd, der kunne bringe den store ark over Atlanterhavet.
Arken strandede – ikke på Ararats Bjerge men i Krimpen aan den IJssel, hvor den måtte blive liggende uden at kunne åbne dørene for besøgende.
På vej til Israel?
Bådebygger Johan ville dog ikke give op. Hans ark skal nemlig bruges til at fortælle mennesker om Bibelen – om Skabelse, syndefald og forløsning.
Han begyndte derfor at lægge nye planer om at få arken til Houston, Texas eller Seoul i Sydkorea. Men heller ikke disse planer kunne han føre ud i livet.