Biker-bibler, håndværker-bibler, lærer-bibler…

Lukas Skolen Vejle

Længe har vi kendt til børnebibler – altså den samme gode, gamle bibel, men nu skrevet og udformet, så børnene kan få glæde af den. Biblen på hverdagsdansk er vel også blevet en ny-klassiker, men over en årrække er tendensen til bibler målrettede mod forskellige subkulturer taget til – fx konfirmander, soldater og ikke mindst bikere.

Det er jo dejligt og inspirerende, at Guds ord er til alle og kan møde hver eneste mennesketype.

Dog har jeg tænkt på, at der jo stadig er nye subkulturer at nå. Derfor har jeg har lavet en liste over grupper, der mangler en bibel netop til dem. Inden opremsningen starter, så vil jeg gerne understrege, at jeg allerede er i forhandlinger med store og pengestærke forlag i tryg forvisning om, at jeg nu ikke længere behøver at bekymre mig om pensionsopsparingen.

Selv er jeg skolelærer og savner faktisk en Bibel målrettet til mig. Der skal naturligvis være god plads til oplysende og belærende noter, for vi vil gerne studere og blive klogere – ja, og vi har jo oceaner af tid i vores ferie, hvor vi jo ærligt talt ofte mangler noget fornuftigt at tage os til. Jeg har tænkt mig, at bindet skal være brunligt, så eventuelle kaffepletter bliver camoufleret.

Eneste minus ved denne udgivelse er, at en lærer aldrig selv ville betale for en bibel, men hellere låne den på biblioteket.

Så er der den professionelle fodboldspiller. Biblen kunne indledes med et vidnesbyrd fra en smilende brasilianer. Og så skal bogen kunne holde til at ligge i en sportstaske uden at komme til at lugte af gammel sko. Muligvis skulle der være et lille spejl i omslaget, så man kan få hjælp til at sætte håret.

Håndværkeren skal da også have sin egen bog med lineal i siden og gode faste hjørner, der kan bruges som vinkel. Man kan fremhæve afsnittene om, hvordan den kloge mand bygger på fast grund og ordene om hovedhjørnestenen.

Hvis mine forsøg på at sælge mit kommende forretningsimperium slår fejl, og ikke engang Løvens Hule viser interesse for mine segment-orienterede bibler, så kan vi jo heldigvis stadigvæk benytte den klassiske.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alle har jo sådan set en Bibel, der er tilpasset lige netop dem. Heldigvis handler Biblen jo om utrolig mange forskellige og unikke mennesker fx jøder, grækere, rige, fattige, mænd, kvinder, børn, unge, syge, ensomme, konger, hyrder, slaver og landmænd. Uanset hvor helt særlige disse skæbner er, så er der adskillige personer, dilemmaer og begivenheder, vi kan relatere til.

Så selvom tømreren ikke får sin Tømrer-Bibel i denne omgang, så kan han nok finde et par historier i Bibelen, der handler om en tømrer, der udretter noget ganske særligt.