Facebook til kamp mod holocaust-benægtelse

Som en del af Facebooks opgør med hadtale, vil koncernen nu også fjerne holocaust-benægtelse fra det sociale medie.

Den 12. oktober opdaterede Facebook sine hadtale-politikker til at omfatte fornægtelse af og forvirring om Holocaust.

Det fortæller det sociale medie selv på sin nyhedsside.

– Vores beslutning [om at fjerne holocaustbenægtelse] er støttet af den veldokumenterede stigning i antisemitisme globalt og det alamerende niveau af uvidenhed om Holocaust – især blandt yngre mennesker, forklarer Monika Bickert, vicepræsident for indholdspolitik hos Facebook, i opslaget.

Videre forklarer hun, at platformen i fremtiden vil dirigere søgninger på Holocaust i retning af troværdig information.

Mark Zuckerberg, som er grundlægger af Facebook og jøde, siger, at han selv har kæmpet med balancen mellem ytringsfrihed og begrænsning af hadefulde ytringer, men mener, at de nye tiltag er vejen frem.