’Hjemløs Jesus’ udløser alarm

Den hjemløse mand i parken viste sig dog ved nærmere eftersyn at være en statue af Jesus.

Den tildækkede skikkelse på en bænk i Ohio lignede en hjemløs stakkel. Nu beder den lokale kirke, som placerede Jesus-statuen i parken, omsorgsfulde borgere støtte kirkens sociale arbejde.

– Mindre end 20 minutter efter at statuen var placeret, blev jeg ringet op af en venlig politibetjent, fordi en borger havde fortalt dem om en hjemløs mand, som sov på en bænk.

Det fortæller præsten fra den episkopale St. Barnabas kirke i Bay Village, Ohio. Christian Headlines skriver om episoden:

En mand fra Bay Village ringede til politiet for at fortælle dem om den hjemløse mand på bænken. Da betjentene ankom, blev de klar over, at den hjemløse ikke var en almindelig hjemløs mand, men derimod en statue af Jesus på en bænk.

En betjent kontaktede derfor efterfølgende præsten i den lokale kirke, som havde placeret figuren i parken. Men historien stopper ikke her.

Hilsen fra politistationen

Sognepræsten ved St. Barnabas, Alex Martin, fortæller, at politiet havde reageret på et 9-1-1-alarmopkald. De var derfor fremme bare 20 minutter efter, at statuen var blevet placeret. Den flinke betjent ringede derefter til præsten og fortalte om den bekymrede borger og den ”hjemløse mand”.

Episoden viste præsten, at statuen – i det mindste på afstand – har stor lighed med en hjemløs person. Det mindede ham om, hvem Jesus er.

Også på politistationen har episoden fået et efterspil. Stationen udsendte nemlig en udtalelse, hvor det hedder:

”Hvis det havde været et menneske, der lå på en bænk, er vore betjente trænede i at yde den første indsats og gøre det, der skal gøres i den aktuelle situation. Vore betjente kan yde førstehjælp i tilfælde af, at der er brug for lægehjælp, eller hjælpe med at finde et nødherberg.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Politistationen tilføjede, at betjentene også er trænede i krisehåndtering, så de kan hjælpe borgerne med kontakt til fx centre for mental sundhed og hospitalernes akutmodtagelser.

Desuden kan betjentene hjælpe enkeltpersoner og familier, som er ramt af psykisk sygdom.

Hilsen fra præsten

Præsten skrev efterfølgende på sognets Twitterkonto:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Hvis nogen ønsker at hjælpe, kan I bruge dette link. Vælg ”Homeless Jesus” så vil hver en penny blive brugt til at give mad, tøj og husly til nødlidende. Forhåbentlig kommer der noget godt ud af alt dette. Tak.”

Sognet skriver på Twitter, at statuen kun befinder sig midlertidigt i parken. Men hensigten er, at den dels skal minde folk om de hjemløse i Cleveland og dels skal minde alle mennesker om, at de er skabt i Guds billede.

I et interview med ABC5 Cleveland udtalte Alex Martin:

”[Statuen] minder os om, at selv om hjemløshed ikke er et stort problem i vores nærmiljø, så skal vi ikke køre langt for at finde folk i stor nød. Måske vil statuten inspirere dem, der ser den, til at gøre noget for at hjælpe….Det at se Jesus afbilledet på denne måde minder os om, at Jesus identificerede sig med de udsatte og marginaliserede i sin egen tid.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han tilbragte – ofte til ærgrelse for det pæne borgerskab – meget af sin tid sammen med skatteopkrævere og prostituerede”.