Mangeårig missionær, præst og bibelskolelærer er død

Bent Tage Nielsen har fortalt om sit liv i Guds tjeneste i bogen Wangaluka – lyset er brudt frem.

Bent Tage Nielsen sov stille ind i hjemmet den 21. oktober 2020 efter et langt liv med forkyndelse i Tanzania og Danmark. Han blev begravet fra Gårslev Kirke den 27. oktober.

I sin bog ”Wangaluka – lyset er brudt frem” fortæller Bent Tage Nielsen, der var uddannet diakon fra Dianalund, om et rigt og engageret liv i tjeneste for evangeliet. Efter et ophold på Fjellhaug missionsskole i Norge blev han sammen med hustruen Inger udsendt som missionær til Tanzania.

Senere, efter at de havde fået fem børn, måtte ægteparret vende tilbage til Danmark, fordi Inger blev alvorligt syg.

I Danmark kom Bent Tage Nielsen til at virke som præst i folkekirken i omkring 10 år. Han har også været lærer på Indre Missions Bibelskole i Børkop i 17 år og været med i bestyrelsesarbejdet for blandt andet Ordet og Israel, Menighedsfakultetet og Dansk Ethioper Mission.

Da Inger døde efter 29 års sygdom, vendte Bent Tage Nielsen tilbage til Tanzania, hvor han underviste på både bibelskole og præsteseminarium. Her mødte han Kirsten, der også var missionær, og de to blev gift.

På grund af corona-situationen var det kun de nærmeste, der kunne være med til begravelsen.

Men Bent Tage Nielsens missionsiver og omsorg for andre fremgik også tydeligt ud fra dødsannoncen, hvor folk i stedet for evt. blomster blev bedt om at betænke Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler med en gave.