Missionærpar fejrer guldbryllup i Tanzania

Tabitha og Torkild fortsætter arbejdet med mission blandt børn og unge i Tanzania.

Tabitha og Torkild Jensen ses her foran ”Amani Nursery and Primary School” til 500 elever. Denne skole har de nu overdraget til afrikanerne, som kører den videre.

Den 7. november kan Tabitha og Torkild Jensen, der i 1987 blev udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission til Arusha i Tanzania, fejre guldbryllup.

Guldbrudeparret var på en 4½ måneds orlov i Danmark denne sommer, og før afrejsen til Tanzania den 15. august nåede de at fejre begges 70 års fødselsdag i Betania Kirkecenter.

Kaldet til mission

På hjemmesiden mission-tanzania.dk fortæller Tabitha om sin opvækst i et kristent hjem med søndagsskole og gudstjenester.

”Da jeg var 10 år gammel, deltog jeg på et missionsmøde, hvor vi havde besøg af en missionær fra Tanzania. Hun fortalte om arbejdet blandt børnene og kvinderne. Medens hun fortalte, følte jeg pludselig noget hviske i mit øre: “En dag bliver det dig, Tabitha, der hjælper børnene i Tanzania”. ”

Tabitha havde ikke fortalt sine forældre om denne oplevelse. Men mange år senere, da Tabitha var blevet gift med sin barndomsven Torkild, og de havde fået tre børn, lød der en aften ved et kristent møde en profeti:

“Der er nogle her i aften, som Herren ønsker at bruge i sin tjeneste, dørene er åbne, og jeg vil gøre alt rede for jer. Arbejdet haster, og hvis I ikke vil være villige til at gå, må jeg sende nogle andre.”

På vejen hjem fra mødet oplevede Tabitha, at Gud sagde til hende: “Nu kan du godt fortælle Torkild om dit kald som lille pige”.

Samme aften sagde Tabitha og Torkild ja til Guds kald. Og det kom ikke bag på menighedens forstander.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men da parret inviterede Tabithas forældre på besøg for at fortælle dem om deres beslutning, begyndte hendes mor af græde.

”Mor sagde til min far: “Far, kan du huske dengang, børnene var små, (dengang havde vi stuemøder i hjemmene og havde besøg af en fremmed prædikant). Prædikanten sagde dengang til mine forældre: en dag er der et af jeres børn, som vil blive missionær”.

Min mor havde gemt dette i sit hjerte, og som hun sagde: “I er 4 søskende, og dengang var I alle små, så jeg vidste ikke, hvem af jer det ville blive, derfor gemte jeg det i mit hjerte.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Når jeg tænker på alt dette, så viser det helt klart, at på det tidspunkt, jeg fik mit kald som lille pige, da havde Gud også fortalt det til mine forældre,” skriver Tabitha.

Familien rejste fra Danmark til Tanzania i august 1987.

Arbejdet i Tanzania

I Tanzania blev det ægteparrets første prioritet at bringe evangeliet ud til de små muslimske landsbyer. De har med egne ord siden 1987 holdt ”utrolig mange børnekampagner i store dele af Tanzania” med en trailer og andet udstyr som fx. platform, generator og lydudstyr.

”Der findes utalligt mange landsbyer, og selvom vi gerne ville nå dem alle, er det en umulig opgave. Vi har endnu ikke haft en børnekampagne det samme sted 2 gange,” fortæller Tabitha og Torkild på hjemmesiden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I tidens løb er det også blevet til flere skolebyggerier: Skolen ”Amani Nursery and Primary School” til 500 elever er nu overdraget til afrikanerne.

I 2012 byggede missionærparret endnu en skole “Tumaini”, som pt. har 280 elever.
De har også bygget et hjem til udsatte børn, hvor der for øjeblikket er plads til 30 børn.
Missionærparret har også fået bygget flere kirker:

”Vi har bygget en kirke i Arushas slumkvarter, hvor der hver formiddag kører en børnehaveklasse for byens slum med 97 elever. Hver eftermiddag bliver kirken omdannet til en systue for AIDS-ramte kvinder.

Vi har bygget en kirke i Masai-landet, og vi kører nødhjælp til de stakkels folk, som ingen mad har. Vi har også gravet 5 brønde hos masaierne.

Vi har bygget en kirke i udkanten af Dar Es Salaam. Ude i dette område var der et nødråb fra de unge studerende om at få en kirke at samles i. Kirken startede i april 2009 helt fra bunden med kun præsteparret og deres tre døtre. I juli samme år samles de 85 til en almindelig gudstjeneste.”

Endelig har missionærerne bygget huse til alle deres medarbejdere, så de har et godt sted at bo.

”Lønningerne er ikke ret store i Tanzania, derfor har vi satset på at hjælpe vores medarbejdere, så de har et sted at bo i fremtiden. Vi hjælper også deres børn med skolegang, ligeledes betaler vi deres lægeregninger. Den dag vi evt. rejser hjem, så har de tag over hovedet og skal ikke tænke på en dyr husleje,” forklarer Tabitha og Torkild på hjemmesiden.