Allan Høyer stopper som præst

Allan Høyer stopper i Åbenkirke.

Allan Høyer har igennem mange år været præst i Åbenkirke, Herning. Nu har han sagt op. I stedet vil han møde danskerne face to face uden for kirken.

Når 2020 rinder ud, slutter en 20 års karriere som præst for Allan Høyer. Først med 7 år i Lemvig Menighedscenter efterfulgt af 13 år i Åbenkirke, Herning.

Beslutningen om at stoppe som præst har i længere tid været undervejs.

Skriver for kirkefremmede

I foråret lod Allan Høyer sig udfordre af kirkens ledende præst, Lars Bo Olesen, til at skrive online-andagterne ’Kærlig talt’ i et sprog, så den kirkefremmede nabo også kunne forstå budskabet. Allan Høyers første andagt, som blev postet på hans Facebook-væg, skulle handle om Helligånden.

– Det at forklare noget om Helligånden er svært. I hvert fald hvis folk udenfor kirken skal kunne forstå det. Så jeg greb til et billede om, at vi kan stå i et meget mørkt kælderlokale, hvor vi tænder lyset og får øje på nogle ting, som vi ikke vidste, vi havde. Det kunne være en gammel grammofon.

Min pointe var, at Helligånden kan kaste lys over vores liv, så vi igen kan se en horisont, fortæller Allan Høyer.

God respons på andagten

Allan Høyer oplevede, at flere kirkefremmede Facebook-venner udtrykte sig positivt om andagten. Og oplevelsen gjorde det klart for ham, at han skulle følge sin barndomsdrøm om at kommunikere til folk uden for kirkedøren.

To arbejdspladser

Gennem tiden har Allan Høyer oplevet stor glæde ved arbejdet i Åbenkirke. Men det sidste års tid har det været for meget for ham både at arbejde i kirken og passe sit job som DR-journalist.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Derfor stopper han nu som præst. Han vil fortsat komme i Åbenkirke og holde fast i sit netværk. Men han vil ikke involvere sig i nye opgaver i kirken.

-Fremover kan jeg se mig selv i en rolle, hvor jeg taler med danskerne face to face. Det kan være i foredrag, hvor jeg kommer omkring emner som frygt, stress, udmattelse, tro og samhørighed. Det er noget, som fylder i os alle.

I mine foredrag vil Bibelen være det ekstra krydderi i gryden. Jeg ønsker at gøre op med myter om, at Gud er en streng Gud, og at han ikke er tidsrelevant, pointerer Allan Høyer og fortsætter:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg tænker også, at jeg i forlængelse af mine foredrag kan skrive bøger, som går i dybden med de emner, jeg runder i mine foredrag.

Velkørende mediegruppe

I resten af 2020 er Allan Høyer stadig hundrede procent aktiv inden for sine ansvarsområder i kirken, hvor han blandt andet glæder sig over sit ”medieteam”, som nu er i stand til at ”formidle et aktuelt og relevant kirkeudtryk til folk uden for kirken”.

– Jeg er glad for, at det er en gruppe af dygtige og selvkørende medarbejdere, jeg om nogle måneder skal give slip på, slutter Allan Høyer.