Roer reddet af båd med præster

En ny smartphone, en væltet kajak og en stor redningsvest var nær ved at koste Jimmy livet.

Gud sendte et ”kirkeskib” fyldt med præster til hjælp, da Jimmy MacDonalds kajak væltede i Lake George. Jimmy ses yderst til højre.

– Jeg faldt ud af kajakken og tænkte, at jeg nok skulle dø. Men så bad jeg til Gud om hjælp. Og han sendte mig en hel tømmerflåde fuld af præster, fortæller Jimmy MacDonald.

Jimmy var sammen med sin familie taget på udflugt til Lake George i delstaten New York. Her gik Jimmy ombord i sin egen kajak, og han prøvede at tage billeder med sin nye, dyre smartphone, skriver NBC News.

Skulle lige have et foto

Men før det lykkedes at tage billeder, var Jimmy drevet langt væk fra familien, og pludselig væltede hans kajak. Redningsvesten var for stor, og den gled op over hans hovede, mens han kæmpede for at holde fast i sin nye smartphone til 1.400 $ med den ene hånd og kajakken med den anden.

Jimmy kæmpede for at holde hovedet oven vande. Men han skammede sig over at råbe om hjælp til de andre kajakroere, som gled forbi ham. Til sidst måtte han dog indse, at han var i livsfare og havde brug for hjælp.

– Jeg tænkte: jeg skal nok dø i dag. Men så begyndte jeg at bede Gud om hjælp, fortæller Jimmy, der arbejder som misbrugskonsulent og selv kom ud af et misbrug for syv år siden.
Og hjælpen kom fra en højst uventet kant.

En tømmerflåde fuld af præster flød forbi

En flydende tømmerflåde fuld af katolske præster og teologistuderende, som netop var på retræte ved søen, gled forbi den væltede kajak. Kaptajnen på tømmerflåden, Greg Barrett, fik øje på Jimmy, der lå i vandet. Han fortæller:

“Jeg vendte båden og sejlede hen imod ham. Jeg kunne se, at redningsvesten dækkede hans hovede, så hans liv hang i en tynd tråd. Jeg tror virkelig, at der var tale om en guddommelig indgriben!”

Og det er alle de involverede i redningsaktionen enige i.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bed om hjælp i tide

Jimmy blev reddet op på tømmerflåden af præsterne. Han morer sig meget over hændelsesforløbet. Men det har også givet ham noget at tænke over.

“Hvor er det morsomt, at jeg har været clean i syv år, og så bliver jeg reddet af en tømmerflåde fyldt med præster,” siger han.

Jimmy sammenligner hele forløbet med sin egen tid som misbruger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det var bedre, om jeg havde bedt om hjælp i tide i stedet for at vente, indtil det næsten kostede mig livet. Men Herrens veje er uransagelige. Han griber somme tider ind på en måde, som viser, at han har humor, konkluderer Jimmy MacDonald.