IPSICC

Corona-ensomhed forstærker behov for kristne bofællesskaber

Kildegården på Fyn må sige nej til mange, som ønsker at bo i det kristne fællesskab. Lederen Mark Bradford opfordrer læserne til at gå i gang med at oprette flere bofællesskaber.

Kildegårdens beboere og medarbejdere. I midten den nye medarbejder Simon Peter med det store S på blusen. Bag ham står Michael Vestergård (i den røde trøje). Han har været medarbejder i 4 år. Til venstre ses Britt, som sammen med Mark udgør lederparret.

– Vi har det rigtig godt, siger Mark Bradford, som leder Kildegården på Fyn med 13 beboere.

– Vi får henvendelser fra flere, som gerne vil flytte ind hos os. Ikke fordi de er misbrugere, men bare fordi de gerne vil bo i et kristent fællesskab. Men vi må desværre sige nej, da vores hovedopgave er at hjælpe mennesker med misbrug, forklarer Mark.

Sammen med sin kone Britt blev han ansat på Kildegården i Ryslinge på Fyn i maj 2018.

Forud havde han været matematiklærer på Tommerup Efterskole. Men både han og Britt har i mange år været aktive i kristent arbejde.

Selvfinaserende

Kildegården udmærker sig ved ikke at være afhængig af store tilskud fra det offentlige, men at beboerne selv betaler en rimelig husleje for mad og ophold. Desuden fremstilles der produkter i Kildegårdens værksted, der samtidig fungerer som en terapi for beboerne.

Lige fra starten for mere end 25 år siden, hvor Margit og Karl Madsen oprettede Kildegården, har det kristne fællesskab og bevidst troende bøn givet gode resultater.

Mark Bradford med sine sygejournaler.

Bogen nu i 3. oplag

Lederen Mark véd fra sit eget liv, hvor afgørende bøn kan være. Han led selv af en alvorlig psykose i mange år, mens han boede i England.

Han var indlagt gentagne gange, men det hjalp kun lidt. Det var først, da nogle kristne begyndte at bede for ham og bad ham fri for den dæmoniske påvirkning, han havde udsat sig for, at det lysnede.

Mark har beskrevet sin sygdom og vejen ud af den i bogen ”Mark, er du OK?”. Bogen er netop udkommet i 3. oplag.

Mark tager også ud og holder foredrag om emnet.

Ny medarbejder

– Vi er meget glade for, at vi har fået en ny lønnet medarbejder. Det er Peter, som også kaldes Simon. Han har selv haft misbrugsproblemer, men blev kristen og gik på højskole i Kolding i to år.

Han er meget fokuseret på, hvad Jesus kan gøre. Han startede 1. januar på deltid, og det er en stor hjælp for Britt og mig, fortæller Mark.

At der er blevet råd til en ekstra deltidsansættelse har betydet, at Mark selv kan holde lidt fri. Han arbejder 4 dage om ugen. Og det er vel at mærke arbejdsdage, hvor han også overnatter på Kildegården, så han er til rådighed hele døgnet.

Men Britt og Mark har beholdt deres hus i nærheden, så de kan trække sig tilbage og lade op i fritiden.

Stort behov for flere kristne fællesskaber

– Der er et stort behov for steder som Kildegården, der kan tage sig af mennesker med store misbrugsproblemer. Men der er også brug for steder, hvor man bare kan bo sammen og fx have en daglig andagt sammen.

Vi har længe haft på hjerte, at vi ønsker et udslusningssted, hvor vores beboere kan lære at klare sig selv sammen med andre. Et Kildegården II, og helst i nærheden.

Men det behøver ikke være os, der starter sådan et sted.
Vi kan bare samarbejde.

Der er brug for mange sådanne steder. Også til ganske almindelige mennesker, der bare har brug for et kristent fællesskab og lidt støtte. Mange er meget ensomme. Og restriktionerne på grund af coronaen har naturligvis gjort det endnu værre, mener Mark.

Han opfordrer derfor læserne til at finde nedlagte plejehjem, hoteller eller efterskoler, som har værelser og badeværelser nok til 15-20 beboere. Hver beboer skal have sit eget sted, men der skal også være fælles rum.

– En blanding af mennesker er det allerbedste. Alle kan i perioder have brug for hjælp. I andre perioder kan de hjælpe andre. Vi kan alle støtte hinanden i et kristent fællesskab.