I Bangladesh drømmer 17-årige Mukta om en uddannelse

”Mukta – en pige på vej” er skrevet af Anette Broberg Knudsen og handler om, hvordan det er at være ung og pige i det lille land Bangladesh øst for Indien.

Anette Broberg Knudsen har selv været i Bangladesh, og bogen bygger på hendes møder, interviews og samtaler med de unge piger og et besøg på et krisecenter for unge kvinder.

Hovedpersonen i fortællingen er 17-årige Mukta, som er gift og gravid. Hun har været på kostskole, og hun elskede det. Derfor ville hun egentlig slet ikke giftes eller have børn endnu, men drømte om at få en uddannelse – men hendes forældre ville det anderledes. De lovede hende bort, og hun blev gift med en mand, hun aldrig havde set.

I bogen får man indblik i hendes hverdag og hendes tanker om livet og fremtiden. Samtidig hører man om andre unge piger fra Bangladesh og får indblik i deres liv og omstændigheder.

Man møder Shanti, som er gift og bliver slået af sin mand. Rita, som har stået fast på, at hun ville have en uddannelse og har talt sine forældre fra at få hende gift. Asa som blev gravid ved voldtægt – og andre skæbner.

Bogen giver et indblik i, hvordan det er at være kvinde i Bangladesh – en helt anden verden for disse kvinder end den, vi lever i her i Danmark. Det er ofte en barsk verden, hvor pigerne bliver uretfærdigt og nedværdigende behandlet og ikke har medbestemmelse over deres eget liv.

Bogen er udgivet af støtteforeningen for SMS (Sct. Mathews Schools) og er udgivet med det formål at støtte unge piger i Bangladesh, som gerne vil have en uddannelse. SMS ønsker at intensivere arbejdet omkring dette og sætter derfor fokus på temaet gennem bogen.

Ved at gøre opmærksom på pigernes forhold håber man at kunne være med til at hjælpe pigerne til et bedre liv, med uddannelse og mulighed for selv at bestemme over deres fremtid.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bogen om Mukta og de andre piger er på 58 sider og kan købes gennem SMS via hjemmesiden: smsbangladesh.dk