Kendt dansk forsker erklærer sin støtte til Intelligent Design

I en artikel i Randers amtsavis fra 24. december fortæller den 83-årige professor emeritus Jørn Dyerberg, at han – ligesom Udfordringens brevkasse-redaktør Karsten Pultz – er tilhænger af Intelligent Design.

Professor emeritus Jørn Dyerberg blev udnævnt til ”levende legende” for sin forskning i Omega-3 fedtsyrer. I en artikel i Randers Amtsavis den 24/12 beskrives professorens afvisning af evolutionslæren og ”Big Bang”.

Amtsavisen citerer professorens afvisning af evolutionsteorien, som han blandt andet har udtrykt det i Kristeligt Dagblad. Samtidig citeres Karsten Pultz, der blandt andet har skrevet bogen ’Exit Evolution’, for udtalelsen: ”Evolutionslæren er religion for ateister!”

Jørn Dyerberg selv siger til amtsavisen: ”Hvis du som menneske er et resultat af tilfældige biokemiske processser, så falder hele konceptet med mening med tilværelsen fuldstændig fra hinanden. For så er vi jo blot et produkt af tilfældighedernes spil, et resultat af, at nogle molekyler fandt sammen i den berømte suppedas i et lunkent hav.”