Kristne i USA vil opleve øget forfølgelse!

Andrew Brunson

– Det er meget, meget farligt ikke at være forberedt på den voksende forfølgelse, der vil ramme kristne i USA, advarer pastor Andrew Brunson.

Pastor Andrew Brunson, som gennem to årtier havde været missionær i Tyrkiet, blev i 2016 arresteret og fængslet på baggrund af falske anklager. Efter en større indsats fra USA’s regering blev han frigivet i oktober 2018, og han er nu bosat i North Carolina.

For tre uger siden talte han ved arrangementet Global Prayer for U.S. Election Integrity om det pres, som på forskellig vis vil ramme alle kristne, skriver CBN News.

Præsten fortalte, at han havde følt dette pres, siden han kom tilbage til USA for mere end to år siden.

”Jeg tror, at det pres, vi allerede nu oplever i vores land, vil øges. En af disse typer pres vil være fjendtlighed overfor mennesker, som elsker Jesus og hans lære og ikke skammer sig over ham,” sagde Brunson.

”Min bekymring er, at vi ikke er parate til dette pres. Og det ikke at være parat er meget, meget farligt på mange niveauer,” tilføjede han.

To år som Guds gidsel i Tyrkiet

Brunson og hans familie boede i Tyrkiet gennem 23 år, hvor han var præst i Izmir Resurrection Church. Han blev arresteret i 2016 på falske anklager om meddelagtighed i et kup mod præsident Recep Tayyip Erdogan.

Den tyrkiske præsident prøvede herefter at presse USA til at udlevere den muslimske prædikant Muhammed Fethullah Gülen i en fangeudveksling med Andrew Brunson, hvilket Trump-regeringen afslog.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Først efter to års forløb lykkedes de diplomatiske anstrengelser, og Brunson blev frigivet. Han har efterfølgende skrevet en bog om den svære tid i fængslet, hvor han frygtede både at miste sin forstand og sin tro på Gud.

Men Brunson kom til erkendelse af, at hans egne vanskeligheder skal hjælpe ham til at opmuntre andre til at holde ud under pres. I et interview med CBN News har Andrew Brunson mindet seerne om, at Jesus forberedte sine disciple på, at de vil blive forfulgt, ligesom Han selv blev det.

I bogen ”Guds gidsel” beskriver Andrew Brunson sine svære år som fange i et tyrkisk fængsel. (klik på billedet for at bestille den i Hosianna.dk)

’Styrk kærligheden og relationen til Gud’

Mange af samfundets ledere i vor tid viser helt åbenlyst deres trods mod Kristus og hans efterfølgere. Tegnene på øget forfølgelse findes allerede, påpegede Andrew Brunson.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Der er en tidevandsbølge i horisonten, og den er hurtigt på vej imod os. Det er ikke en fjern trussel,” sagde præsten.

Han forklarede, at forfølgelse af kristne i USA sandsynligvis vil ske gennem begrænsning af ytringsfriheden, udskamning, marginalisering, blokering af finansielle transaktioner, slettelse af hjemmesider og fjernelse af kirkernes skattefradrag.

”Forfølgerne vil retfærdiggøre det ved at sige, at vi er en hadgruppe, og at vi prædiker et hadefuldt, intolerant budskab,” tilføjede han.

Brunson mener, at kirkerne hurtigst muligt bør forberede sig på forfølgelserne, så kristne ikke bliver skræmt væk, men derimod står fast, når det sker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Som Guds gidsel i Tyrkiet var det ofte Andrew Brunsons bøn at komme nærmere Guds hjerte. Og det hjalp gennem de svære år.

”Vi kan forberede os til de svære tider ved at opdyrke kærligheden til Gud. Intimiteten er udholdenhedens brændstof. For vi er villige til at lide for dem, vi elsker,” fastslår Andrew Brunson.