Rekordhøj respons på kristne TV-udsendelser

I 2020 har SAT-7 fået rekordmange tilbagemeldinger på sine kristne satellit-udsendelser i Mellemøsten og Nord-Afrika.

Gennem sine kanaler på satellit-TV når SAT-7 ud til folk i lande, hvor kristne ikke kan samles fysisk. Under pandemien har endnu flere kunnet benytte sig av det kristne TV-tilbud. Her er en familie i Egypten samlet foran skærmen. Foto: Norea Mediemisjon

Det kristne satellitfjernsyns-netværk SAT-7 skriver på sin hjemmeside, at deres TV-kanaler har haft rekordmange interaktioner med seere i 2020.

– Mens 2020 var et usædvanligt vanskeligt år for mange, var det også et år, hvor Gud var på farten på ekstraordinære måder. Et øget publikumsengagement via SAT-7’s kanaler viser, at midt i COVID-19 har håbet om Kristus, som er blevet delt gennem TV, rørt flere mennesker end nogensinde i Mellemøsten og Nord-Afrika, skriver de.

SAT-7 definerer publikumsengagement som en eller flere udvekslinger mellem en seer og deres publikumsrelations-team gennem telefonsamtaler, sms’er eller sociale medieplatforme, som omhandler et spørgsmål eller emne.

I nær fremtid kan SAT-7s seere måske få mulighed for at se norskproducerede animationsfilm med fortællinger fra Bibelen, som Norea Mediemisjon er med til at udvikle. Her ser flygtningebørn på børnekanalen SAT-7 KIDS. Foto: Norea Mediemisjon

Stor kontakt med Tyrkiet

Antallet af publikumshenvendelser har været særlig højt for de SAT-7 kanaler, som henvender sig til tyrkiske seere (SAT-7 TÜRK), arabisktalende børn (SAT-7 KIDS) og uddannelseskanalen SAT-7 ACADEMY.

Publikums engagement for SAT-7 KIDS øgedes med 90 procent (til 47.300 henvendelser). Henvendelsene for SAT-7 TÜRK blev øget med 120 procent (til 25.300), og publikumsengagementet for SAT-7 ACADEMY steg med hele 328 procent (til 47.500).

Mellem januar og september 2020 fik SAT-7 hele 310.000 henvendelser fra seere, hvilket er næsten en tredjedel mere end i samme periode i 2019.

Norske animationsfilm

Den norske organisation Norea Mediemisjon er en af SAT-7’s samarbejdspartnere.

– Det glæder os meget, at det store netværk og den gode infrastruktur, som SAT-7 havde etableret før pandemien, er kommet endnu mere til nytte i dette specielle år, siger daglig leder i Norea, Per Birkeli, til Kristelig Pressekontor.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han fortæller, at mange nordmænd har oplevet det som en ekstrem situation at skulle være nødt til at følge gudstjenester og lignende fra skærmen.

Men dette har allerede længe været normalsituationen for mange kristne i de områder, som SAT-7 sender til.

– De er i luften døgnet rundt, og det er ikke overraskende, at de har fået denne øgning nu, hvor også de, som tidligere har kunnet mødes fysisk, har været nødt til at blive hjemme, siger Per Birkeli.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Foreløbig har samarbejdet mellom Norea og SAT-7 hovedsagelig bestået af økonomisk støtte, men det kan være i færd med at ændre sig.

– Vi arbejder for tiden med et filmprojekt, hvor vi skal lave animationsfilm, som fortæller historier fra Bibelen.

SAT-7 har været interesseret i at bruge disse film og dubbe dem til de sprog, de bruger, og vi har allerede en mundtlig aftale med dem om dette, siger Per Birkeli.

– Vi støtter flere familier, når de ønsker Kristus velkommen i deres liv, og vi gi’r den åndelige opmuntring, som er så hårdt tiltrængt i dag, siger Rita El-Mounayer, som er administrerende direktør for SAT-7.

En velsignelse

Administrerende direktør for SAT-7, Rita El-Mounayer, siger på organisationens hjemmeside, at det føles som en utrolig velsignelse at måtte tjene indbyggere i regionen i en tid, hvor de har kæmpet med udfordringer uden sidestykke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– SAT-7 fortsætter arbejdet med at bringe evangeliet ind i flere hjem, siger Rita El-Mounayer.

– Vi støtter flere familier, når de ønsker Kristus velkommen i deres liv, og vi gi’r den åndelige opmuntring, som er så hårdt tiltrængt i verden i dag, når folk holder sig hjemme og fortsætter med at søge ressourcer for uddannelse, underholdning og åndeligt fællesskab.

Artikel skrevet af Ingunn Ruud, KPK