Pernille Aalund har byttet business ud med bøn

Pernille Aalund fortæller om, at hun har fundet nogle sande livsværdier ved at skifte et tilsyneladende succesfuldt businessliv ud med et liv i bøn.

Hun havde knald på karrieren. Var kendt fra tv med udsendelser som ”Vis mig dit køleskab”, ”Mænd ingen adgang” og ”Pernilles Univers”. Hun gjorde karriere i Aller Medier som først chefredaktør og senere direktør. Men bag den ydre succes var der tomhed:

”Jeg bar på et dybt savn, jeg ikke kunne forklare (…) Udefra så jeg ud, som om jeg havde styr på alt. Indvendig var jeg væltet. Intet af det, jeg kaldte mit liv, var lykkeligt”.

Bad og fik svar fra Gud

Vendepunktet begyndte med, at hun i et angstanfald før en tv-optagelse flygtede ud på et toilet og bad en meget simpel bøn på kun ét ord: ”Hjælp”.

Gud svarede hende ved at fylde hende med lys, og hun fortæller, at da ”kom der en ro til mig, der havde en nærmest euforisk karakter, og med roen fulgte glæden. En dyb og inderlig glæde, som jeg kun kunne erindre, jeg havde oplevet i min barndom”.

Det blev begyndelsen til det liv, hun lever nu: ”Efter en årrække, hvor jeg hovedløst halsede efter en bedre bundlinje, lever jeg i dag et meget anderledes liv med mange intense timer dagligt i bøn.”

Pernille Aalund var tidligere tv-vært i progammer som Vis mig dit køleskab og Pernilles univers. Nu har hun udgivet en bog om bøn.

Har fat i den lange ende trods løse tråde

Set med den kristne dogmatiks øjne er der noget, jeg ikke kan lade være med at hæve øjenbrynene over. Hun skriver, at bogen ikke er ”helliget en specifik religion eller Gud”, og hun skelner ikke rigtigt mellem kristen bøn og bøn og meditation inden for andre religioner.

Men i stedet for at trevle nogle løse tråde op vil jeg hæfte mig ved, at Pernille Aalund har fat i den lange ende og siger en række rigtige og vigtige ting om bøn og tro.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Åbent, ærligt og personligt

Hun henvender sig først og fremmest til folk, der ikke selv beder, for at pege på den kilde til et liv i ro og balance, som bønnen er for hende – og som hun er overbevist om, at den også vil være for andre.

Men hun skriver så åbent, ærligt og personligt om sin bønspraksis og bønnens betydning for hende, at det kan være til opmuntring og inspiration for alle.

Pernille Aalund: Bønnens kraft
191 sider. 249,95 kr.
Gyldendal


Artiklen fortsætter efter annoncen:Læs også: Fra travl karriere til et liv med Gud, tro og bøn