Mission blandt muslimer fører sjældent til trusler

– Man kan i sagens natur ikke forkynde én sandhed uden at undsige det, der ikke er sandhed, sagde Marie Krarup (DF).

Under et åbent samråd i Kirkeudvalget den 20. januar fastslog kirkeminister Joy Mogensen (S), at Folkekirkens præster har stor frihed til at forkynde, selv om de missionerer blandt muslimer.

Baggrunden for samrådet var en henvendelse fra menighedsrådet i Korsløkke Sogn, som frygtede angreb fra ”rabiate” muslimer på grund af vikarpræst Massoud Fouroozandehs forkyndelse og islamkritik. Kirkeministeren og justitsminister Nick Hækkerup (S) havde derfor indkaldt til samråd om sagen.

Kirkeministeren understregede, at hun ville forholde sig principielt til præsters sikkerhed og deres ytringsfrihed. Hun har været i kontakt med PET, som ikke melder om nogen specifik trussel mod Folkekirken. Justitsministeren oplyste, at Fyns Politi ikke har modtaget nogen anmeldelser, der har med Massoud Fouroozandeh at gøre.

Medlem af Kirkeudvalget Marie Krarup (DF), der havde taget initiativ til samrådet, fastslog indledningsvis, at man i sagens natur ikke kan forkynde én sandhed uden at undsige en anden.

”Problemet er, at en holdning til islam ligesom er indbygget i det at være præst, fordi man ikke kan forkynde én sandhed uden at undsige det, som ikke er sandheden.

Og det vil sige, at man som kristen præst også er nødt til at undsige islam, og det kan jo føre til trusler og føre til forskellige former for ubehagelige situationer. Derfor mener jeg, at vi er nødt til at tage principielt stilling til det her,” sagde Marie Krarup.