Biskopper udtrykker bekymring over forslag om oversættelse

Efter årets første bispemøde har biskopperne udtrykt forbløffelse over lukning af migrantudvalg og bekymring over et lovforslag om at oversætte prædikener til dansk.

Det skriver Folkekirken.dk.

På mødet drøftede biskopperne blandt andet lukningen af Kirkeministeriets migrantudvalg midt i december. Dette udvalg, som har eksisteret i mindre end to år, skulle blandt andet drøfte muligheden for dobbelt medlemskab og for at ansætte en såkaldt lokal-præst, der kan betjene en migrantmenighed på et andet sprog end dansk.

Samtidig udtrykte biskopperne bekymring over det lovforslag, som går på, at alle prædikener, som afholdes på et fremmed sprog, skal oversættes til dansk. Det sætter både religionsfriheden under pres og vil mistænkeliggøre fremmedsprogede menigheder imod den danske frihedstradition.

Samtidig vil det indebære en både økonomisk og praktisk byrde for de ikke-dansktalende menigheder, hedder det i referatet fra bispemødet.