Sørgmodig rock

Everything in slow motion (EISM) er et en-mands projekt med sangeren Shane Ochsner, som startede i 2012. Shane var tidligere forsanger i metalbandet “Hands” fra Fargo, North Dakota, men er nu solist med gæster på indspilningerne og har et live band til koncerterne.

Den første plade, Phoenix, udkom i 2013, så der har været stille i de sidste 7 år. Det andet udspil fra EISM er ikke helt som så mange andre rockudgivelser, men har en melankolsk side, der virker godt.

Sangene er ganske gode og stemningsfyldte. Der er screaming enkelte steder, en smule tung distortion, men også masser af bløde/sørgelige rytme-guitarer, Shane’s stemme er god, men lyder også en smule som “alle de andre” fra diverse rockbands.

Der er 10 sange på indspilningen og gæsteoptrædener af tre sangere. Aaron Stone (fra bandet My Epic), solisterne Crystal Rose og Ric Todd. Som tak medvirker Shane også på Rics debut EP. Noget for noget!

De sange, man husker bedst efter at have hørt pladen en del gange, er sangene, ‘Influence’, ‘Choke’, ‘Penny Wish’ og ‘End of my rope’, uden at man dog kan tale om egentlige hits.

Shane Ochsner har skrevet alle sangene selv, med Ric Todd som medforfatter på ‘End of my rope’, som han selv medvirker på.

‘Influence’ er en usædvanlig sang på grund af dens “skæve” guitar riff, som lyder falsk, første gang man hører det; men efter at have hørt sangen nogle gange, “vænner man sig til det” og synes egentlig, at det lyder fedt! (Jeg gør i hvert fald).

Enkelte af teksterne kan være en smule dystre, som fx “It’s too late for falling asleep. It’s too late to die in a dream. Nothing ever tastes like poison, I guess I should have known.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg kunne godt savne nogle positive budskaber på pladen. Jesus eller Gud bliver ikke nævnt på noget tidspunkt, men musikken er fin.