Ny veteranfaglig leder i KFUM’s Soldatermission

Gennem sin nærmeste familie har Pia Hall selv veteranernes erfaringer inde på livet.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, siger Pia Hall om sit nye arbejde med veteraner i KFUM’s Soldatermission.

Pia Hall fra Aalborg tiltræder 1. marts den nye stilling som veteranfaglig leder i KFUM’s Soldatermission med arbejdsplads på landskontoret i Fredericia. Hun beskriver sig selv som praksisorienteret og kommer med en bred erhvervs- og uddannelsesmæssig erfaring.

Den 53-årige nordjyde er blandt andet uddannet ergoterapeut og har en kandidatgrad i socialt arbejde, og har i flere år arbejdet med at implementere nye arbejdsmetoder.

Senest har Pia arbejdet i Nævnenes Hus i Viborg, hvor hun var leder for et Fællessekretariat.

Tidligere har Pia arbejdet indenfor beskæftigelsesområdet i blandt andet Hjørring Kommune i et Helhedstilbud, som faglig koordinator. Hun tager noget med sig fra alle steder, der kan komme i spil i hendes kommende arbejdsopgaver i KFUM’s Soldatermission.

Kendt med dobbelt-diagnoser

”Min baggrund er i sundhedsindsatsen. Som ergoterapeut har jeg arbejdet med nogle konkrete værktøjer, som kan komme i spil i arbejdet med veteraner.

Jeg er vant til at arbejde tværfagligt, og jeg har arbejdet med borgere, der har angst, stress, og depression og PTSD. En særlig udfordring er dobbeltdiagnoser, for her bliver problemstillingerne komplekse”, lyder det fra den nyansatte leder i KFUM’s Soldatermission.

Hun lægger stor vægt på dialog og medarbejderinddragelse i sin ledelsesstil, og Pia kommer til KFUM’s Soldatermission med både respekt og ydmyghed.

”I KFUM’s Soldatermission har jeg mødt ildsjæle, og jeg glæder mig til at møde flere. Den diakonale næstekærlighed er en stærk drivkraft”, oplever Pia Hall.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Udviklingsmuligheder

Den nye leder for veteranområdet ser flere udviklingsmuligheder i veteranarbejdet.
”Det er godt, når man kan støtte veteranerne i at bevare kontakten til pårørende”, nævner Pia som noget af det første.

Relationerne er vigtige for veteraner som for alle andre mennesker, og pårørende er en vigtig ressource i den social- og sundhedsmæssige indsats, som man ikke må overse.

Et andet punkt er deling af erfaringer: ”Jeg har oplevet en positiv effekt af at dele erfaringer med andre. Der skal være fokus på de gode historier. Ellers får man ikke oplevelsen af, at man løber mod det samme mål”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dermed rammer den nye veteranfaglige leder præcis ned i den virkelighed, som KFUM’s Soldatermissions veteranarbejde befinder sig i lige nu. I den kommende tid er der lagt op til en vigtig udviklingsperiode for KFUM’s SoldaterRekreation og øvrigt veteranarbejde, hvor Pias tredje punkt også kommer i spil.

”For mig at se er stillingen interessant. Når KFUM’s Soldatermission ønsker en faglig leder på veteranområdet, må det betyde, at der sigtes efter fælles faglige fodslag. Jeg vil pege på effektmåling som et af de værktøjer, der skal i brug fremover”, lyder det fra Pia, uden at hun dog lægger sig fast på hvilken form, det skal have.

”Man er nødt til at kende effekten af det, man gør”, lyder det overbevisende argument.

Nysgerrig på andre

Pia Hall beskriver sig selv som nysgerrig og drevet af en oprigtig interesse i andre mennesker. Det forklarer hendes lange CV, hvor den røde tråd således bliver synlig. Hun har veteranerfaringer tæt inde på livet via sin eksmand, og også en tilknytning til forsvaret via sin kæreste, der er reserveofficer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Pia jonglerer med tre teenagebørn, der lige nu modtager hjemmeundervisning, mens Pia selv kan lide at læse, vinterbade eller på anden måde være aktiv. Hun er opdraget med et kristent livssyn, Fadervor og er flittig kirkegænger.

”Der er meget styrke at hente i at tro på Gud. Jeg kan selv mærke det som ro og fordybelse. Det kan noget særligt, blandt andet i vanskelige situationer,” fastslår Pia med henblik på veteranernes situation.