Min mand blev sat på pause

Kære Poul Henning

Jeg har nu presset min ikke-kristne mand til at blive indlagt på psykiatrisk afdeling. Han mistede sit arbejde for 8 måneder siden. Det første halve år uden arbejde gik rimeligt, men de sidste to måneder er det gået stærkt ned ad bakke. Han var en dygtig og innovativ leder, som arbejdsgiverne var glade for de første år.

Han fik altid udrettet meget, men det psykisk gode arbejdsmiljø var ikke hans stærke side. Det ene sted fik han en rådgiver for at støtte ham. De to sidste steder blev han fyret, da der var for mange klager over ham. Hans medarbejdere følte sig ikke set og hørt, de oplevede ham som en, der tromlede hen over dem.

Som noget nyt er han nu i gang med en vældig selvransagelse. Han har ikke før haft selvmordstanker eller skyldfølelse, det fylder meget lige nu. Jeg selv er også meget træt af hans facon.

Han er som regel fåmælt, uselskabelig og vrissen. Normalt er det gået, fordi han har været så meget væk. Han tænker selv, at der har været noget galt med hans opvækst. Han føler sig presset til at skulle arbejde med sig selv, men vil også gerne for sin egen skyld. Tak om du vil tale ind i vores situation.

Kærlig hilsen
Malene

 

Kære Malene


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Det lyder som om, at der er to processer i gang. Den ene proces er en sund selvransagelse. Den anden proces lyder mest som en depression. Når din innovative mand har kørt med ”200 kilometer” i timen, er der mange sociale situationer, der ikke fanges.

Det er positivt, at han nu er i gang med en sund selverkendelse. Ønsket om fremefter ikke at ville såre og træde på folk er naturligvis helt essentiel og god.

Det er godt at blive stoppet op, også i forhold til troen på Gud. Man kan være så fortravlet, at det er svært at komme tæt på Gud.

Hjælp mod depression

Tilsyneladende har belastningen med lediggang, fyring og dårlige minder fra barndom og arbejdspladser medført en dyb selvransagelse, der har skubbet så hårdt til hans genetik, at han har udviklet en depression.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Jeg kan forstå, at han er meget trist, uden energi og har mistet lysten til det meste. Dertil kommer en forstyrret søvn, massive selvbebrejdelser og et vægttab. Jeg tænker, at han skal i behandling med antidepressiv medicin og kognitiv terapi i lokalpsykiatrien.

Det er godt at blive stoppet op også i forhold til troen på Gud. Det er muligt at være så fortravlet, at det er svært at komme tæt på Gud. Din mand bærer sikkert på meget indebrændt vrede.

Bibelen er fyldt med visdom og hjælp i rette tid. Det er jo helt utroligt, men dog sandt: Din mands gamle vrisne natur kan skiftes ud med Kristi milde og kærlige natur i kraft af påskens budskab.

Verdens bedste byt

Gud arbejder ikke i forkludrings- og forbedringsbranchen, men i forvandlingsbranchen. Gud hører dine bønner.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Lad Kristus på korset bære og knuse det gamle syndige menneske, og lad Kristus selv flytte ind i hjertet. Det er verdens bedste byt, og ufatteligt hvorfor ikke alle ønsker den gave.

Det vil blive til en ny begyndelse for jeres forhold. ”Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile.”(Matt.11:28)

Kærlig hilsen
Poul Henning