Sker der også mirakler i Danmark?

– Det kristne fællesskab kan ikke blomstre, når vi aldrig er sammen. Vi oplever heller ikke så mange mirakler i Danmark, som vi hører om fra andre steder i verden, skriver Kim.

Kære Poul Henning

Jeg skriver, fordi jeg er skuffet over både Gud, mig selv og andre. Jeg kan ikke forstå, at der ikke sker mere i vores kirkelandskab i Danmark. Vi hører om utallige skarer af mennesker i bl.a. Afrika og Brasilien, der bliver mirakuløst helbredt ved Guds kraft. Hvorfor oplever vi ikke mere i Danmark?

Det med kirkegangen er også en udfordring, for hvordan skal det stærke kristne fællesskab blomstre, hvis vi aldrig er sammen. Jeg beder til Gud, men bliver også nogle gange skuffet.

Nogle af mine venner har parkeret Gud, fordi de har oplevet enkelte kristne som dårlige forbilleder. De giver også Gud skylden for al verdens fattigdom, nød og naturkatastrofer.

De stiller spørgsmålstegn ved Gud og Guds godhed. Det er hårdt at høre på, samtidig med at mit drømmebillede af en kirke lader vente på sig. Tak for gode råd og hjælp til den frustrerede.

Kærlig hilsen
Kim

 

Kære Kim


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg forstår dig så godt. Livet er naturligvis for kort til at være styret af dårlige kristne eksempler, inklusiv os selv ind imellem. Du må sige til dine venner, at budskabet er verdens bedste, selvom mennesker begår fejl.

Kristus er opstået

Kristus er opstået fra de døde, alle andre religionsstiftere er døde. Vi mennesker kan så lidt, men Gud er vores redning.

Heldigvis har vores land i århundreder været gennemsyret af den kristne kultur. Troen på Gud i Danmark er til stede for mange, om end vi ikke ser det så meget i kirkegangen. Vores samfund tager det som en selvfølge at elske vores næste og derfor hjælpe mennesker i nød, faktisk langt mere end fx USA, som vi ellers typisk kalder ”Gods country”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det glæder mig også, at troen på Gud dog har fundet vej til 2,2 milliarder mennesker i dag.

Skuffelser opstår, når vores forventninger ikke indfries. Kirken har så meget skønt fællesskab og Guds rige at give, både til den lykkelige og den ulykkelige.

Kristus fjerner vores egoisme på korset og giver derved mulighed for at elske med Guds kærlighed; netop således, indefra forvandlet, forhindres verdens fattigdom, nød og naturkatastrofer.

Bibelen er fyldt med tegn og undere. Jesus kan alt. Det er derfor ikke så sært, at vi let får vores ønsker og forventninger skruet højt op. Vi er mange, der drømmer om, at Guds rige skal blive mere synligt, også for dem, der ikke så tit går i kirke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kom, Hellige Ånd

Jeg citerer 16 bønner i min sidste bog PsykiaTro. Den ene bøn er skrevet af den svenske biskop Bo Giertz (1905-1998), jeg tilslutter mig helt denne bøn:

Herre, Hellige Ånd, kom til din kirke. Du ved det, Herre: en kirke uden ånd er en forsmædelse mod Gud, et vidne imod sandheden. Men en åndsfyldt kirke er en sandhedens søjle, en livets kilde og en tilflugt for alle overbebyrdede og ulykkelige. Kom til din kirke, og før hende ind i det liv.

Lad det budskab, som du lagde i apostlenes munde lyde med samme kraft i dag. Lad alle hjerter brænde med samme kærlighed, som du tændte blandt dine første vidner, så vi vokser til en søskendeskare, som alle med deres gerninger vidner om din magt.

Gør vores nadver så fyldt med glæde og himmelsk lys, at hver og en må kende, at det er Kristus, som er iblandt os. Og lad vores bønner tændes og brænde, klart og trofast, dag efter dag som ilden på alteret i templet.

Kom, Hellige Ånd, fra det høje.

Kærlig hilsen
Poul Henning