30 dages bøn for muslimer

Den muslimske fastemåned starter i år den 13. april. Bedefolderen ”30 dage i bøn for den muslimske verden” har fokus på muslimer i byer, hvor de enten er majoritet eller minoritet.

Kristne i 40 lande beder for muslimer under ramadanen, som i år varer fra den 13. april til den 12. maj. Bedeguiden ”30 dage i bøn for den muslimske verden” udgives i Danmark af Norea og Dansk Europamission.

– Temaet for 2021 er byer, hvor muslimer enten er majoritet eller minoritet. Byerne er indflydelsesrige og inspirerende centre for kultur, kunst og økonomisk udvikling, skriver Samuel Nymann Eriksen fra Dansk Europamission.

Muslimerne er kristnes næste, og én måde at elske dem på er ved at bære dem frem i bøn og være til velsignelse for dem, deres familier og deres samfund, fastslår udgiverne af bedeguiden.

Mange konverterer

Mange muslimer tiltrækkes i disse år af budskabet om Guds kærlighed i Jesus Kristus. Inden den islamiske revolution i Iran i 1979 var anslået 500 muslimer konverteret til den kristne tro.

Efter shahens fald blev kirken ramt af voldsomme forfølgelser, men i en meningsmåling fra 2020, udført af det sekulære hollandske meningsmålingsinstitut Gamaan, fastslås det, at 800.000 iranske muslimer nu er blevet kristne.

I Algeriet vurderes antallet af konverterede muslimer at ligge et sted mellem 50.000 og 380.000.
Under borgerkrigen i Yemen er konvertitkirken blevet tredoblet. Her var der dog kun få kristne som udgangspunkt.

I Tyrkiet er der også en stille vækst i antal kristne.

– Gud gør noget nyt i den muslimske verden, og danske kristne kan gennem bøn være med og gøre en forskel, konkluderer Samuel Nymann Eriksen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hos Dansk Europamission og Norea kan man bestille gratis bedefoldere.