Elsebeth har skabt en Kristuskæde

Inspireret af Kristuskransen har kunstner Elsebeth Warnich kreeret en Kristuskæde.

Billedkunstner Elsebeth Warnich Watts’ kæde tager udgangspunkt i kærlighedens symbol – hjertet.

Mange kender måske til Kristuskransen, et armbånd skabt af biskop emeritus Martin Lönnebo. Nu har den 46-årige kunstner Elsebeth Warnich Watts, i samarbejde med sognepræst Per Bohlbro fra Grønnevang kirke i Hillerød, skabt en Kristuskæde.

Elsebeth blev inspireret til at skabe en Kristuskæde, da hun syntes, at der manglede noget i kransen.

– Jeg er inspireret af af Kristuskransen, men syntes at der manglede noget nerve i forhold til kærlighedens symbol i den. Kristuskransen har da kærlighedssymbolet med, men det er en rund perle. De to kristne smykkeopfindelser kan noget forskelligt og skal supplere hinanden, fortæller Elsebeth.

Hun beskriver sin Kristuskæde således:

– Min ”Kristuskæde” har et ravhjerte som bund eller anker og derudover en menneskelig

Kristuskæden består af et ravhjerte, en tanke-bønne-perle efter eget valg og en Jesus-perle på toppen.

tanke-bønne-perle i glas, en Helligåndsperle i glas (disse Helligåndsperler kan være vidt forskellige, farverige, håndlavede glasperler, som man selv kan vælge) og en Jesusperle på toppen.

Jesusperlen er i Kristuskæden ædelstenen ”Tigerøje”.

Elsabeth har haft helt specifikke tanker ved skabelsen af kæden og forklarer:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Man rører ved og holder fast ved perlerne, mens man bevæger sig op eller ned i kæden. Kæden kan være et bedeinstrument der kan gå fra ravhjertet nederst på kæden over tanke-bønne-perlen til Helligåndsperlen og op til Jesusperlen og lander

Ved bestilling af en Kristus-kæde får man en vejlednings-brochure med.

ved noget guddommeligt.

Man kan begynde med Jesus-perlen: Jesus hør mig via. Helligånden til mine inderste tanker og bønner til at give mit hjerte ro.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Ens hjerte kan have følelser, der kan være mere eller mindre mørke, og med Kristuskæden får man Jesus (og dermed Gud) med, og det hele er meget fysisk og minder om en form for kristen bedekæde. Det bliver meget konkret og kan føles stort indeni, samt som en lettelse.

Elsebeth har allerede lavet en del Kristuskæder og håber, at det vil blive til mange flere. Der er lavet en brochure om brug af kæden, som man får ved bestilling.

Vil man vide mere, er det muligt at gå på Grønnevang Kirkes facebook-side, hvor sognepræst Per Bohlbro har lagt en film op, hvor der fortælles om Kristuskæden.