Højskoleelever skal lære at sætte ord på troen

Luthersk Missions Højskole lancerer et 10-måneders forløb i kristen formidling.

– På det nye kursus skal eleverne dygtiggøre sig i kristen formidling, siger Daniel Burgdorf, der er lærer på Luthersk Missions Højskole.

Fra august søsætter LMH en ny ”uddannelse” for 10-måneders elever: Sæt ord på – uddannelse i kristen formidling.

Luthersk Missions Højskole (LMH) i Hillerød tilbyder som noget nyt et særligt forløb for elever, der gerne vil dygtiggøre sig i mundtlig formidling af det kristne budskab.

I løbet af et 10-måneders bibelskoleophold får eleverne en række fag, som har særlig fokus på formidling. Samtidig deltager de i praktiske aktiviteter, hvor de kan afprøve teorien i praksis.

10-måneders forløb

Højskolen er eksamensfri, men LMH kalder alligevel det nye 10-måneders forløb en ”uddannelse”. ”Sæt ord på – uddannelse i kristen formidling” hedder forløbet, fordi eleverne reelt opnår kompetencer, som de kan gøre brug af siden hen, hvis de ønsker at gå ind i en frivillig tjeneste som forkynder, formidler for børn eller evangelist.

”Vi lancerer ”Sæt ord på”, fordi næste generation af kristne også skal udrustes til at formidle evangeliet videre.

Det er sådan set ikke noget nyt for os, men nu giver vi det ekstra fokus, så de unge, som målrettet gerne vil tjene med mundtlig formidling, får nogle brugbare redskaber.

Man behøver jo ikke læse teologi for at forkynde evangeliet,” siger højskoleforstander Henrik Nymann Eriksen.

Sæt ord på: forankring, udrustning, praktik

”Sæt ord på – uddannelse i kristen formidling” består af tre hovedområder: Forankring, udrustning, praktik.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forankringsdelen udgøres af skolens obligatoriske bibelfag, så eleven både bliver personligt afklaret i og skarp på, hvad han eller hun skal formidle.

Udrustningsdelen omfatter en række formidlings- og forståelsesfag, som fx Prædikenlære, Retorik og Bibelsk tekstforståelse. De sidste to er helt nye fag.

Det tredje område: praktikdelen, er obligatorisk deltagelse i formidlingsopgaver både internt på LMH og uden for huset. Eleven får feedback på alle opgaver og har mulighed for sparring med bibelskolelærer Daniel Burgdorf, som er ansvarshavende lærer for Sæt ord på!


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vi har gode erfaringer med vores ”Lovsangslederuddannelse” for dem, der vil arbejde lidt mere seriøst med musik. Vi tror også, at der vil være unge, som ser Sæt ord på som en mulighed for at dygtigøre sig i kristen formidling. Man skal her ikke have andre forudsætninger end at ville lægge lidt ekstra tid og kræfter i sit LMH-ophold,” forklarer Daniel Burgdorf.

Man kan læse mere på: https://lmh.dk/sop.