Kampagnen fik betydning for væksten i Tabor-kirken

Mogens Videbæk, Aarhus.

Betydningen af Luis Palaus besøg i København i 1986.

I Udfordringen af 21.03.2021 skrives mindeord om Luis Palau, der besøgte København i 1986.
På grund af min præstegerning i den daværende Tabor Menighed i København, var jeg (som nævnt i mindeordet) en af præsterne i styregruppen for Palau-kampagnen.

Da jeg nogle år senere studerede Religionssociologi på Københavns Universitet, fik jeg mulighed for i forbindelse med en af opgaverne dér at skrive om medlemstilvæksten i Tabor Menigheden fra 1980 til 1990.

Via undersøgelsen i forbindelse med denne opgave, viste det sig, at i denne periode havde menigheden en tilgang på 300 medlemmer, hvilket var noget særligt for en frikirke af denne størrelse. Hvad var grunden til denne vækst, der kunne betegnes som den største i menighedens historie i et forløb på 10 år?

Undersøgelsen viste, at væksten mest af alt skyldtes:

1) kirkens engagement i KKR/TV, som dengang havde op til 200.000 seere søndag aften – og dernæst

2) kampagnen med Luis Palau.
Via KKR/TV var menigheden blevet gearet til at tage imod kirkefremmede, og derfor var kirken inkluderende i sit engagement.

Meget andet kunne nævnes, men Luis Palau havde via sit besøg i København stor betydning for kirkelivet ikke blot i København, men også på Sjælland og i det øvrige Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mange, inklusive undertegnede, ser tilbage på Luis Palaus besøg og indsats med stor taknemlighed og glæde!

Ære være hans minde!

Med venlig hilsen,
Mogens Videbæk


Artiklen fortsætter efter annoncen: