Kristne rækker ud til muslimerne

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

For et par dage siden fik jeg en dejlig sms. Den var fra Ezekiel, en af vores afrikanske kontakter. Han kunne fortælle, at ”86 muslimer har taget imod Jesus Kristus som deres Herre og Frelser” i en landsby i Cameroun, hvor han og hans kristne venner har vist Jesus-filmen og prædiket det kristne budskab.

– Vores Herre (Jesus) manifesterede sig meget i F-området. Okkulte remedier blev brændt, besatte af onde ånder blev sat fri. En hel familie på 10 muslimer tog imod Jesus. Gud gør store ting i landsbyerne i øjeblikket, fortæller den begejstrede lille evangelist.

Gennembrud for levende kristendom

I mange år skete der næsten ikke noget, selv om kristne missionærer forsøgte at nå muslimerne med kristendom. Modstanden var så hård, at man var lykkelig, hvis der bare var et par omvendte efter 20-30 års missionsarbejde.

Men de seneste år er der sket to modsatte udviklinger:

1. Fanastiske muslimer har dræbt og dræber fortsat tusindvis af kristne bl.a. på grænsen mellem Nigeria og Cameroun. De opfører sig ligeså afskyeligt og djævelsk som Islamisk Stat.

2. Men stadig flere muslimer tager afstand fra dette blodbad. De ønsker at kende kristendommen. Nogle muslimer har drømme, hvor de bliver ledt til at følge Jesus, selv om det kan koste dem livet.

I Afrika har jeg mødt muslimer, som på tomandshånd indrømmede, at de hørte den kristne radio og havde ”Jesus i hjertet”, selv om de udadtil var muslimer. For det er svært at bryde med kulturen, familien og den strenge religion.

De har brug for et gennembrud. – Ligesom vores vikinge-forfædre må de opleve, at Jesus er stærkere end alle onde ånder og falske guder. At han kan udføre mirakler gennem sine efterfølgere. Åbenbare sig i drømme, osv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvert år bruger muslimer i hele verden 30 dage på at bede og faste. Det gør de i år fra den 13. april til den 12. maj.

Vi kristne opfordres i den anledning af kristne organisationer til at bede – både for de forfulgte kristne – og for muslimerne, at de må finde Jesus Kristus. (Se side 4.)

Men for at de skal finde, må nogen gå ud.

Derfor bør vi opmuntre de få kristne, som forsøger at nå deres muslimske medborgere – selv om det kan være farligt for de kristne. De har brug for vores forbøn og støtte.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Herunder kan du se et billede, som Ezekiel sendte med sin sms. Den viser muslimer samlet under et træ til kristen forkyndelse.

Du kan støtte dette arbejde via Gospel Outreach konto: 9046 4573458449 eller MobilePay: 53914. Men husk at skrive ”Udfordringens filmmission”, så det går målrettet til dette vigtige og vellykkede arbejde.