Ny gigantisk Jesus-statue i Brasilien

En tidligere borgmester, der døde af COVID-19, fik ideen til den 43 meter høje statue i en mindre by.

Den nye statue, ’Christ the Protector’ (Kristus Beskytteren) er næsten fem meter højere end Rio-statuen.

En ny Jesus-statue, der er fem meter højere end den berømte Christ the Redeemer, bliver nu opført i byen Encantado, 1600 km sydvest for Rio.

Den nye statue, Christ the Protector (Kristus Beskytteren), er 43 meter høj målt fra soklen. Statuen, der fra hånd til hånd måler 36 meter, bygges i stål og beton i byen Encanto med kun 22.000 indbyggere.

Den 38 meter høje statue Christ the Redeemer (Kristus Forløseren) i Rio står på et bjerg med udsyn over byen, som har ca. 7 mio. indbyggere.

Den berømte ’Christ the Redeemer’ i Rio måler 38 meter fra soklen

Udsigt fra ’Jesu hjerte’

Det var en tidligere borgmester ved navn Adroaldo Conzatti, som døde af COVID-19 i marts i år, der fik ideen til den nye statue. Det fortalte politikerens søn, Gilson Conzatti, til AFP.

Udgifterne til opførelsen bliver dækket af lokale borgere samt ”Statuens venner”.
Inden i den nye statue vil der være en elevator, som tager besøgende med til et udkigspunkt fra statuens ”hjerte”.

“Det bliver en glas-åbning, hvorfra folk kan filme og fotografere dalen,” fortæller projekt supervisor Artur Lopes de Souza på hjemmesiden for statuens venner (Friends of Christ Association / AACristo), som står for indsamlinger til projektet.

Statuen forventes at stå færdig senere i år. Den vil blive verdens tredjestørste Jesus-statue.
Verdens største Jesus-statue, som bliver bygget i Mexico, måler 76 meter. Den næststørste, som hedder ”Christ the King”, måler 52 meter og står i Swiebodzin i det nordvestlige Polen.

Folkets tro

Den nye statue i Encanto var et lokalt projekt udtalte en af vennerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Det var en fælles opgave for lokalsamfundet at stå sammen om at bygge ”Christ the Protector of Encantado” som et udtryk for tro, taknemlighed og hengivenhed,” fortalte Rafael Fontana fra Friends of Christ Association til AFP.