Hjerteveninder

Af Sarah Havmand. Praktikant.

Jeg kan huske, at vi som børn havde noget, vi kaldte for hjerteveninder. Jeg købte for de opsparede lommepenge en delekæde til Caroline og mig. Vi blev hjerteveninder i længere tid. Og vi huskede at gå med kæden fra tid til anden!

Hvor er det bare vigtigt med en god omgangskreds. Folk der taler dig op, hylder dig og ønsker dig det bedste. Når man modsat taler dårligt om sine venner, nedbryder og vender sig bort fra den gode vej, – ja, så kan det have store konsekvenser for ens selvværd, og man kan komme til at lide af mindreværd, angst og depression.

Vær med til at tale mennesker op. Selvom du kun er et menneske, og kommer til at såre fra tid til anden, så husk at se bjælken i dit eget øje, før du ser splinten i din vens.

Jeg var som barn indadvendt, men havde i perioder vilde oplevelser. At klatre, gå på opdagelse, ned i grøften og lege med bamser, var noget jeg brugte meget tid på. Lærerne på Thomasskolen i Skovlunde dengang holdt selvfølgelig øje med mine unoder, og de var gode til at opdage mine ”drengestreger”.

Men det var her, Caroline fik mig som hjerteveninde, og jeg håber, at jeg kunne leve op til hende som veninde i den periode.

Så jeg vil anbefale dig at finde dig en hjerteven. Enten du er barn, ung, voksen eller ældre. Vi kan alle have gavn af én, der kommer særligt tæt på.

I weekenden i uge 16, d. 17.-18. april, tog jeg på Discipeldag i Haderup. Her har en kvinde, Kristina, lejet et gammelt plejehjem. Stedet vil hun kalde Discipelhuset, og hvilken spændende tur, det blev.

Ikke nok med, at jeg mødte mange nye og spændende venner, gamle veninder og ældre mennesker, der ønskede én alt det bedste – jeg fik også en ny hjerteven. Hun inviterede mig til Hillerød på besøg, og det vil jeg selvfølgelig gerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen: