Praktisk missionstur til Letland for både store og små

I uge 28 tager YWAM Danmark et team til Letland på en praktisk missionstur. Ugen er for alle, der gerne vil kombinere ferie med mission, og der er opgaver for næsten alle aldersgrupper.

YWAM-medarbejderne Tove Poulsen og Markus Madsen arrangerer praktisk missionstur til Letland i uge 28.

Det startede med en samtale sidste år på YWAMs familielejr. YWAM-leder Tove Kirkebye Poulsen faldt i snak med en familie, der længtes efter at komme på missionstur og gøre noget for andre. Flere viste interesse for idéen, som Tove derfor begyndte at arbejde videre med. Det er nu blevet til en tur til Liepàja, Letland i uge 28 (11-17 juli).

– Det er en uges eventyr for håndværkere og andre med intelligente og generøse hænder, der ønsker at gøre en forskel, fortæller Tove.

I 2015 købte YWAM Letlands familiearbejde et stykke jord og et center lidt udenfor Liepája med støtte fra bl.a. Danmark. Der er tale om et tidligere efterspurgt fest- og feriested i smukke naturopgivelser, som siden er forfaldet en del.

Stedet skal i YWAM-regi bruges til seminarer og lejre. Visionen er at skabe gode rammer, hvor familier kan komme, søge genoprettelse, finde hinanden og finde Gud.

Men de fleste bygninger kræver altså en kærlig og kyndig hånd, før de kan tages i brug.

Lederteamet består, foruden Tove, af gymnasielærerparret Kristian og Erika Østergaard og far og søn Allan og Markus Madsen. I oktober var de en tur i Letland for at danne sig et overblik over opgaverne.

Hovedopgaven kommer til at handle om istandsættelse af fem værelser i hovedbygningen samt et nyt tag til et lille pumperum. Derudover er der masser af småopgaver, fx malearbejde og paneler, der skal sættes op. Der er arbejdsopgaver nok til 50 personer, og i skrivende stund er der 27 tilmeldte.

Familiecentret i Letland består af otte bygninger i et naturområde med skov, en stor dam og eng. Der er 20 minutters kørsel til havet og 30 minutter til byen Liepàja.

Overnatning hos Frelsens Hær

Overnatning bliver på Frelsens Hærs lejrsted 18 km derfra, hvor der er teltpladser, otte hytter og gode køkkenfaciliteter. Desuden er der et større lokale, som kan bruges til fælles overnatning til nogle af de unge, der er med på turen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der er begrænsede pladser på turen, så det bliver efter først-til-mølle-princippet. Hytterne er forbeholdt familier.

For fagfolk – og amatører

– Det er ikke nogen hemmelighed, at vi håber at se nogle fagfolk (tømrere, elektrikere, malere etc.) blandt os, – men vi tror på unge mennesker – og at en 12-årig kan svinge både pensel og hammer. Målgruppen er altså fra 12 år og op, fortæller Tove.

Men turen kommer naturligvis ikke kun til at handle om arbejde. Fællesskabet med hinanden og de lettiske medarbejdere er en vigtig del af turen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der bliver også tid til afslapning i hængekøjer, en tur til havet og bålrøg og snobrød. Og selvfølgelig lovsang og andagt.

Det er også en oplagt mulighed for en baltisk ferie, før eller efter outreachen.

Turen koster for singler 950 kr. og for familier i hytter 725 kr. per person + 1800 kr. for hytten.

Prisen inkluderer beboelse, mad & diverse. Transporten står man selv for. Markus Madsen kører YWAMs minivan med værktøj til Letland, så har man lyst til en roadtrip, er der mulighed for at få en af de fire ledige pladser.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Se tiny.cc/LetlandInfo for mere information og korte videoer eller kontakt YWAM Danmark.