’Gudsbenådet formidler’ modtog Bibelselskabets Pris 2021

Søren Holst fik prisen af næstformand Leise Christensen (tv) og generalsekretær Birgitte Stoklund Larsen. Foto: Bibelselskabet.

Teolog og lektor Søren Holst modtog Bibelselskabets Pris 2021 ved selskabets repræsentantskabsmøde den 20. maj, som i år blev afholdt online.

Prismodtageren har ydet et stort arbejde med oversættelsen Bibelen 2020. Han formår at gøre selv de sværeste faglige problemstillinger forståelige for folk, påpegede næstformand i Bibelselskabets bestyrelse Leise Christensen.

”Gennem mere end 30 år har Søren Holst arbejdet intensivt med Det Gamle Testamente – sprogligt, teologisk, fortolkningsmæssigt, historisk, religiøst, kulturelt, geografisk – ja, på enhver tænkelig måde.

Med denne ballast bag sig har Søren Holst ydet et stort bidrag til tilblivelsen af bibeloversættelsen Bibelen 2020.

Søren Holst er simpelthen en gudsbenådet formidler og kan gøre selv vanskeligt tilgængelige fagspecifikke problemstillinger tilgængelige for en bred læser- eller lytterskare,” konkluderede Leise Christensen.

Medoversætter af Bibelen 2020

Søren Holst blev teologisk kandidat i 1994, hvorefter han var forskningsassistent i Jerusalem ved udgivelsen af Dødehavsrullerne.

I 2008 blev han lektor i Det Gamle Testamente på Københavns Universitet. Han er en efterspurgt foredragsholder og har siden 2019 haft orlov fra sin stilling på Det Teologiske Fakultet for at være kursusleder og underviser på Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter.

Han er medoversætter på Bibelen 2020 og har blandt andet udgivet ”Dødehavsrullerne og de antikke kilder om essæerne” (med Bodil Ejrnæs m.fl.), ”Kommentar til Første Mosebog” og ”Den gyldne harpe” (med Svend Bjerg).


Artiklen fortsætter efter annoncen:Prisen

Bibelselskabet pris består af 10.000 kr. og en indrammet bibelside. Prisen er tidligere blevet uddelt til blandt andre Bjarne Reuter, Arne Haugen Sørensen og Charlotte Rørth.