KD løfter politikken ind på Christiansborg til indflydelse

Margit Lund-Cramer

Margit Lund-Cramer
Sygeplejerske og Lektor
Spidskandidat til Regionsrådsvalget Region Syddanmark
og Kerteminde byråd
Sundhedspolitisk ordfører
og HB medlem,
Kristendemokraterne

Det er beskæmmende at læse forsiden på sidste nummer af Udfordringen. Er protester virkelig vigtigere end indflydelse? Vel at mærke protester, som allerede i 2008 blev revideret, således at Kristendemokraterne i alle disse år har været tydelige på, at vi vil sænke aborttallet, men det har ikke politisk gang på jord at kræve en afskaffelse af den fri abort. Og så skal vi læse en overskrift om, at vi slækker på abort og Rohde er joker.

Jeg bliver både ked af det og vred. Ked af det, fordi sådanne overskrifter trækker opmærksomheden væk fra det politiske projekt, som er så tydeligt i 2030 planen, hvor indledningen fastslår, at ”…menneskets værdighed og livets ukrænkelighed er omdrejningspunkt…” At hævde, at den kristne profil nedtones, er for mig at se derfor at omgå sandheden – og det gør mig vred.

Vi kan blive ved med at stå uden for indflydelse og protestere – eller vi kan søge indflydelse og forandre. Hvad ønsker du for KDs politik? Jeg ved godt, hvad jeg prioriterer – og det er hverken en joke eller en joker, men reel, kristendemokratisk realpolitik.

Svar: Pas på, at ’saltet ikke mister sin kraft’

Det er desværre almindeligt blandt politikere at lade vreden gå ud over avisen, når ubehagelige oplysninger kommer frem.

Vores fremstilling er ikke forskellig fra Kristeligt Dagblads eller andre mediers.

Og uanset, hvor begejstret man kan være over, at KD får en chance mere med Rohde, så bør det vel ikke forties, at der er sket en ændring i KDs abortpolitik under den nye ledelse.

Jeg har arbejdet på Christiansborg, hvor vi var i regering, og har været aktiv i KD i 40 år. Jeg véd godt, at det politisk ikke er muligt at få afskaffet den frie abort. Det er heller ikke dét, vi taler om.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men jeg har selv i alle valgkampene som kandidat til både folketing, byråd og regionsråd haft gavn af at kunne henvise til den tyske model. Her skal abortsøgende rådgives, før de evt. vælger at få foretaget en abort. Resultatet er, at der er ca. 1/3 færre aborter i et naboland, som vi kan sammenligne os med.

Hvis det samme skete i Danmark, kunne vi altså håbe på 1/3 færre aborter. Det er trods alt ca. 4.000 børn om året.

Men nu har partiets nye ledelse åbenbart droppet ønsket om obligatorisk rådgivning.
Hvis det er sket før Jens Rohde kom til, har det ikke været meldt tydeligt ud til medlemmerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:At Rohde har nogle andre holdninger er forståeligt. Han kommer jo lige fra de Radikale, som ofte står for de modsatte synspunkter af KD på det etiske/moralske område. Men KD kunne jo godt fastholde obligatorisk rådgivning, selv om Rohde har en anden holdning til abort.

Naturligvis kan man fortsat bedyre ”livets ukrænkelighed” og at man vil arbejde på at få nedbragt antallet af aborter ”ad frivillig vej”. Det lyder godt, men det har ikke virket indtil nu.

Men lad os da håbe og bede for, at samarbejdet med Jens Rohde fører til noget godt. Man skal bare altid have i baghovedet, at hvis saltet mister sin kraft, så er det ikke længere noget værd.

Henri Nissen, Redaktør


Artiklen fortsætter efter annoncen: