Amerikansk ’Jonas’ overlever at blive slugt af pukkelhval

Hummerfisker Michael Packard fra Massachusetts i USA overlevede ligesom Bibelens Jonas at blive slugt af et stort havdyr.

”Jeg tænkte: Åh, Gud, jeg er indeni en hval, og den prøver at sluge mig. Nu er det forbi, jeg dør”, fortalte Michael Packard til den lokale avis Cape Cod Times.

Den 56-årige Michael Packard, der arbejder som hummerdykker på havets bund, blev slugt af en pukkelhval ud for Cape Cod i Massachusetts. Men ligesom Bibelens Jonas blev han hostet op igen i live.

Under arbejdet på havets bund holder Michael Packards partner øje med ham, fortæller lokalavisen. Men fredag den 11. juni gik det galt, da en hval slugte ham på 15 meters dybde.

”Lige pludselig hørte jeg sådan et stort bump, og alt blev mørkt,” fortalte han til CBS Boston. ”Det eneste, jeg kunne mærke var, at jeg bevægede mig. Og jeg tænkte… blev jeg lige bidt af en haj?

Og da jeg så følte omkring mig, blev jeg klar over, at der ikke var nogen tænder. Jeg havde heller ikke rigtig ondt. Så blev jeg klar over det…jeg er i munden på en hval, og den prøver at sluge mig. Og jeg tænkte, okay, så er det sket…jeg skal dø.”

Michael Packard fortalte Cape Cod Times, at han tænkte på sin hustru og deres drenge på 12 og 15 år. Men han var stadig iført sit dykkerudstyr og kunne trække vejret, så han bevægede hovedet fra side til side, indtil han igen ”så lyset”.

Pludselig søgte hvalen op til overfladen, hostede, rystede hovedet, og kastede Michael ud, så han landede i vandet. ”Jeg flød bare, og jeg kunne ikke fatte, at jeg var kommet ud i live, uden at brække noget. Jeg har bare skrammer over det hele,” fortalte han.

Michael Packard mener, at han opholdt sig i hvalens mund i 30-40 sekunder. Hans kollega, Josiah Mayo, fik ham bragt til Cape Cod Hospital, hvorfra han dog kort efter kunne udskrives.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Pukkelhvaler kan blive op til 19 meter lange og veje op til 30 tons. Til gengæld er deres spiserør for lille til, at de kan sluge et menneske, oplyser eksperter.