Canada: Kirke får kæmpebøde og tre præster arresteret

Pastor Tim Stephens fra Calgary blev arresteret den 14. maj.

’Gud er blevet glemt,” siger en menighed i Ontario, som skal betale en formue for at have holdt tre udendørs gudstjenester i strid med coronarestriktionerne. Tre præster er blevet arresteret for tilsvarende forseelser.

Menigheden i The Church of God i Aylmer, Ontario, holdt udendørs gudstjenester på egen grund den 16. , 23. og 30. maj. En domstol havde beordret kirkedøren låst, fordi folk mødtes indendøre i modstrid med corona-restriktionerne.

“Vores bygning kan være låst, men Gud fortjener al ære, herlighed og pris. Kirken må samles,” fastslog menigheden den 15. maj. Nu skal menigheden og to af dens ledere betale en bøde på 66.000$ – det svarer til 332.430 kroner i bøde, oplyser Canadian radio station 980 CFPL.

Ialt skal menigheden betale 183.000$ i bøder for at have holdt gudstjenester. Ved de seneste udendørs gudstjenester deltog op mod 1000 mennesker, vurderer pastor Henry Hildebrandt.

Præster arresteret

Tim Stephens, der er præst i Fairview Baptist Church i Calgary, Alberta, blev arresteret i sit hjem for øjnene af sine otte børn mandag den 14. juni. Hans hustru, Raquel, oplyste tirsdag, at præsten har afvist kaution og bliver i arresten indtil retssagen den 28. juni. Fra fængslet skrev præsten til sine børn:

”Jeg er blevet arresteret, fordi jeg er overbevist ud fra Guds ord, sund fornuft og videnskab om, at vi bør samles som kirke og leve vores liv med frihed i Kristus”.

I maj måtte myndighederne droppe en sag mod præsten, fordi han aldrig havde modtaget en kendelse fra sundhedsmyndighederne.

En anden præst i Alberta, James Coates, fra GraceLife Church, ved Edmonton, blev arresteret i marts og fængslet en måned for at have overtrådt nogle sundhedsregler.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Pastor Artur Pawłowski fra Calgary’s Street Church har delt en video, hvor politi og myndigheder afbrød en påskefejring. Her klager præsten over ulovlig indtrængen og kalder embedsmændene nazister. Præsten blev arresteret for at holde fysiske gudstjenester.