Jesus tilbage på Christiansborg?

Britta Thomsen, KD Hedensted

Britta Thomsen, næstformand i KD Hedensted, Juelsminde

I sidste Udfordring, uge 24, kunne man læse en artikel, der beskrev Iben Thranholms betragtninger af forskellige partiers kristne udmeldelser, hvilket var meget interessant læsning.

7 nuværende medlemmer af Folketinget nævnes med navn, fordi de har ytret sig positiv om deres forhold til kristendommen eller en enkelt positiv udtalelse, som ”God Kristi Himmelfart”, eller jeg holder af salmen Spænd over os dit himmelsejl”.

Dermed sandsynliggør forfatteren, at epoken som Anders Fogh Rasmussen indledte ”at vi i Danmark ikke retter os efter, hvad der står i hellige bøger” og Mette Frederiksens udtalelse om politik ”at Gud altid har vigepligten” måske er ved at være historie. En spændende betragtning, som er værd at holde øje med.

Desværre har forfatteren kun at sige om Kristendemokraterne, at de ihærdigt kæmper med at komme af med deres kristne image og lægger distance til den tid, hvor partiet gik under navnet kristeligt og var imod den frie abort imens andre politikere nu nærmest står i kø for at udstille, at de har et forhold til kristendommen. Og så ikke ét ord mere!

Kristendemokraterne har om nogen i dette forår via deres repræsentation i Folketinget, Jens Rohde, været klar i mælet om partiets etiske fordring i forhold til at stå på kristne værdier og leve dem ud gennem politisk debat, nuancer og beslutninger.

Det har været en stor glæde at høre Jens Rohde fra Folketingets talerstol italesætte endnu engang, at partiet arbejder klart imod en nedsættelse af antallet af aborter.

Knap havde han sagt dette, førend statsministeren var ude for at give mundkurv på alle, der måtte ytre sig imod den frie abort! Her var ikke plads til nuancer. Men så let slipper man ikke af med ytringsfriheden i Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Adskillige politikere og kendte personer har efterfølgende problematiseret det valg og det pres en uønsket gravid sættes i. Aldrig før har den unge generation hørt så klart, at der er et etisk dilemma ved den ”frie” abort.

Endnu engang må vi i Danmark se i øjnene, at der hvert år bevidst aborteres over 1400 fostre. Må man her citere Mette Frederiksens udtalelse i anden sammenhæng ”hvert mistet liv et ét for meget”.

Det kræver mod og mandshjerte at bringe dette på tale igen. TAK til Kristendemokraterne for at stå ved sine værdier, der om noget parti i Danmark holder fast i de kristne værdier.


Artiklen fortsætter efter annoncen: