Det mest menneskelige menneske, der har levet

Sara Dyssegaard Lorenzen laver podcast om Jesus. Podcasten hedder ’Glimt af Jesus’ og udkommer hver onsdag.

Det hele startede egentlig med en buddhist og et massagebord. Nu har Sara Dyssegaard Lorenzen lavet en podcast om Jesus. Podcasten hedder ’Glimt af Jesus’, og tilbagemeldingerne er gode: Den giver folk lyst til at følge Jesus.

– Det hele startede faktisk med, at jeg på mit arbejde med regnskab i København var til massage, og mens jeg lå der med hovedet nedad, kom den gamle sang ’O store Gud’ pludselig ud af hendes lille højtaler. Så jeg spurgte ind til, hvordan hun kendte den sang. Og hun fortalte, at hun for nyligt var begyndt at interessere sig for Jesus. Hun havde i mange år været buddhist og dyrket en masse meditation, men på det sidste var hun begyndt at meditere meget på, hvem Jesus er, og hvad Han siger – og så havde hun fundet den her musik, forklarer Sara.

For 9 år siden flyttede hun og hendes mand Thomas fra København til Odense for at starte en ny kirke, udsprunget fra frikirken København Vineyard. De har siden da set mange langt fra kirkelige miljøer komme til tro. Sara synes, at det er en spændende udfordring at blive ved med at formulere evangeliet på en måde, som giver mening for nye generationer, der ikke har været vant til at gå i kirke. Derfor spidsede Sara ekstra ører, da massøren delte sine tanker.

– Så jeg fortalte hende, at jeg også på halv tid er præst, og det viste sig, at hun engang for fem år siden var inviteret med i København Vineyard af en ven og havde haft en fantastisk oplevelse og virkelig oplevet en fred, som hun ikke kendte. Jeg spurgte hende, om hun tænkte, det måske var Jesus, der lige havde sat os på hinandens vej dér, og det var hun helt sikker på. Så da jeg mødte hende næste gang, var hun begyndt at komme fast i København Vineyard, fortæller Sara.

Oplevelsen satte nogle tanker i gang hos Sara, om hvad folk mon finder i Danmark, når de begynder at interessere sig for Jesus.

Oplevelsen satte nogle tanker i gang hos Sara, om hvad folk mon finder i Danmark, når de begynder at interessere sig for Jesus.

– Samtidigt kan jeg rigtigt godt lide selv at høre podcasts, især når jeg går lange ture i naturen, men jeg havde svært ved at finde en på dansk, der bare fortalte mig om Jesus. For jeg oplever egentlig, at jeg har vildt meget brug for at blive peget hen mod Jesus i virvaret af stemmer, erkender Sara.

– Så mit udgangspunkt er, at jeg oplever, at der er virkelig mange, især unge, der er søgende i denne her tid. Men som ikke kender nogle kristne eller har ret meget baggrundsviden om, hvor de skal starte. Anne Mie Skak har for nyligt færdiggjort en stor phd-undersøgelse om, hvordan de, der kommer til tro i Folkekirken, reelt kommer til tro. Og det viser sig – som jeg forstod det – at langt størstedelen kommer til tro gennem en personlig oplevelse for sig selv, hvorefter de så begynder at undersøge mere om troen. Men der går ofte meget lang tid og tit årevis, før de evt. dukker op til en gudstjeneste eller et kirkeligt arrangement.

Til stede de rigtige steder

– Vi har nogle generationer nu, der er vant til, at når de får et nyt interesseområde, så udforsker de det selv meget individuelt på YouTube, gennem podcasts, bøger osv. Så der er en kæmpe opgave i at være til stede der i et sprog og et format, der rammer. Og det er et fantastisk privilegium. Jeg tror, vi kommer til at se mange mennesker åbne sig for Jesus de næste år. Men det kræver, at vi omstiller os til også at kommunikere der, hvor mennesker er, mener hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og noget kunne godt tyde på, at hun har ramt noget med podcasten. I hvert fald har der været god feedback fra mange:

– Den bedste feedback er, at der i sidste uge var en pige i starten af 20’erne, jeg ikke kender, og som jeg ikke kan se kender nogle, jeg kender, der skrev følgende til mig på instagram:

”Hej Sara, jeg er fan af din podcast. Du formidler troen på sådan en måde, at jeg får enormt meget lyst til at følge Jesus.”

”Hej Sara, jeg er fan af din podcast. Du formidler troen på sådan en måde, at jeg får enormt meget lyst til at følge Jesus. Jeg kan ikke vente til næste onsdag – hvis det er nemt for dig at ryste en boganbefaling til en begynder Jesus-fan ud af ærmet, vil jeg blive meget glad. Så har jeg lidt at fordrive tiden med indtil næste podcast udkommer.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg skrev så tilbage til hende. Hun havde kun kort forsøgt at læse noget tilfældigt i en bibel før og ikke forstået det, men nu har hun læst i Johannes-evangeliet, og det var en god oplevelse, skrev hun.

Og dagen efter skrev hun om at få flere anbefalinger, ”da jeg suger alt, hvad der har med Gud at gøre til mig lige nu”. Hun har ikke været i kirke, men Gud er tydeligvis i gang med en proces i hende, og hun har været glad for de små bønner, jeg har bedt for hende gennem Instagram-beskederne, fortæller Sara begejstret.

Hjælp til at leve som planlagt

– Og så lige i dag ringede der en fyr på 30 år, der var vokset op med tro. Jeg har aldrig mødt ham, og jeg ved faktisk ikke, hvordan han har hørt om podcasten. Men han ville bare sige tak, fordi han hele sit liv havde kæmpet med det han kaldte en obsession med at forsøge at bevise, at han var Guds tillid værd. Men da han havde hørt et afsnit om, hvordan Jesus hviler i Faderen, var der noget, der brød indeni ham. Og siden da har han haft skuldrene nede og slappet af i sin tro, sagde han. Og den frygt, han har haft i forbindelse med Corona havde også sluppet grebet, og han oplever en ny hvile. Det var mega stort, at han bare ringede for at fortælle mig det. Det blev jeg så glad for, siger Sara.

Hun håber, at podcasten kan være et sted, hvor mennesker, der er nysgerrige på, hvorfor Jesus er relevant for os i dag, vil udforske mere om Ham.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ikke kun som middel til det evige liv og frihed fra det, der holder os væk fra Gud, men som det mest menneskelige menneske, der har levet. Som det menneske, der viser os, hvordan det var planen, vi alle sammen skulle leve, i helt tæt og ubrudt kærlighedsrelation med Gud selv i enhver situation i vores liv, forklarer hun. Og så har podcasten også haft en god bivirkning for hende selv:

– Jeg er overrasket over, hvor meget jeg mærker min egen kærlighed til Jesus vokse af at få lov at lave denne podcast.

– Jeg er overrasket over, hvor meget jeg mærker min egen kærlighed til Jesus vokse af at få lov at lave denne podcast. Så fantastisk, smiler hun.

Podcasten ’Glimt af Jesus’ er produceret af Laundry.dk, der er et medie under YFC med fokus på at formidle og inspirere til samtale omkring kristen tro, på en måde som er tilgængelig og relevant i hverdagen. Den udkommer hver onsdag på Spotify, Apple Podcast, Castbox og andre podcast-platforme.

Obs! Der er link til flere podcasts her: udfordringen.dk/podcast.