Grundlovsdag: Vigtigt med vide rammer for ytringsfrihed

– Det skal være vide rammer for ytringsfriheden i et demokrati, siger Martin Henriksen.

Folketingsmand Naser Khader (Kons.) blev i den forløbne uge frikendt ved højesteret for injurier. Sagen berørte også Marcus Knuth (Venstre) og Martin Henriksen (DF).

– Jeg synes at det er en besynderlig sag, siger Martin Henriksen til Udfordringen.

– Jeg og Khader og Knuth skriver til en række ordførere i Folketinget og daværende integrationsminister Inger Støjberg.

Vi mente ikke, at Sherin Khankan og hendes forening Exitcirklen skal have offentlig støtte fra staten til at hjælpe undertrykte muslimske kvinder.

Vi ville gerne hjælpe de pågældende kvinder, men i og med at Sherin Khankan bl.a. havde udtrykt

En mail fra Naser Khader til og fra Marcus Knuth og Martin Henriksen var årsag til sagen.

støtte til sharia, så havde vi gerne set, at pengene var gået til en anden forening, der så i stedet kunne hjælpe de muslimske kvinder, siger Martin Henriksen.

– Og så lagde Sherin Khankan sag an, selv om det var helt åbenlyst, at hun havde udtrykt støtte til sharia.

Personligt har jeg aldrig haft en ønske om at genere Sherin Khankan, men blot at sikre at offentlige midler gik til de rigtige.

Grundlovsdag

– Men jeg er glad for at vi vandt, og nu hvor det er grundlovsdag, er det jo ekstra relevant at huske på, at et velfungerende demokrati kræver, at vi har vide rammer for ytringsfriheden, og at man naturligvis respekterer, at et folketingsmedlem – når alt kommer til alt – alene er bundet af sin samvittighed.

Begge dele kan ledes hen til Grundloven, siger Martin Henriksen, der er kandidat på Stevns til kommunalvalget og folketingskandidat på Sjælland.

Han udgav for nylig bogen ”Vil du med på en rejse igennem kristendommen?” Den udkom, efter at han var røget ud af folketinget og brugte den arbejdsfrie periode til at sætte sig ind i kristendommen. Bogen handler ikke om politik, men om kristen tro.