Gud arbejder midt under islamistisk terror

– Hvis du tror på Jesus, står du øverst på terroristernes dødsliste. Men jeg håber, at jeg kan prædike det skønne evangelium i mange årtier endnu.

Det siger Heidi Baker, som bor i det sydafrikanske land Mozambique, ifølge Christian Headlines.

Her har militser med forbindelse til Islamisk Stat dræbt over 2.600 mennesker og fordrevet 700.000 siden 2017 i forsøget på at etablere et islamisk kalifat i provinsen Cabo Delgado. Terrorgruppen Al Shabab har gennemført flere dusin terrorangreb mod kirker i området.

Gud tørrer tårerne

Ifølge en rapport fra U.S. State Department dateret den 24. marts 2021, startede Al Shabab et af de blodigste islamistiske terrorangreb i det sydlige Afrika med at storme byen Palma, som ligger nær Heidi Bakers hus.

Nyhedsmediet Faithwire skriver, at mange måtte flygte for livet, og flere dusin civile, heriblandt 12 udlændinge, blev dræbt. Nogle af de dræbte blev angiveligt halshugget på stranden ved Palma.

Heidi Baker, som leder den kristne humanitære organisation Iris Global og har boet i Mozambique i over 25 år, har set blodsudgydelsen og lidelserne på nærmeste hold. Alligevel oplever hun, at Gud griber ind og tørrer tårerne af de lidendes øjne.

”Jeg siger jer, at midt i tragedien gør Gud de meste utrolige, skønne ting, og han tørrer tårerne bort,” sagde hun.

”Kirker er blevet brændt ned, og alle, der ikke er enige med denne særlige gruppe terrorister, uanset deres tro, vil også få deres huse og afgrøder brændt af,” tilføjede Heidi Baker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En anden beboer i Palma, Nina Diadara, bekræfter Heidi Bakers ord. Ifølge Faithwire forklarede Nina Diadara efter at have overlevet et angreb:

”De dræbte os, de nedbrændte husene, og de tog vore børn.”

Det skønne evangelium

Alligevel ønsker Heidi Baker bare at fortsætte med at prædike evangeliet, selv om faren fra terrorgruppen hele tiden lurer:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Al Shabab er en skræmmende bande. Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg ikke har lyst til at blive skåret i småstykker. Jeg ønsker ikke at blive kidnappet, men jeg vil gerne fortsætte med at prædike dette vidunderlige evangeliet i mange årtier endnu.”

Samtidig fastslår missionæren: ”Hvis du tror på Jesus, står du øverst på listen.”