Soldaterhjem sagde farvel til leder gennem 3 år

Kirsten og Søren Andersen foran soldaterhjemmet i Vordingborg

Soldaterhjemsleder Kirsten Andersen har stået i spidsen for et treårigt projekt på Soldaterhjemmet i Vordingborg. Nu udløber kontrakten, og Kirsten Andersen vender tilbage til Jylland.

For 3 år siden sagde Kirsten Andersen ja til et spændende projekt, som skulle skabe fællesskab mellem soldaterhjemmet og de lokale. Soldatermissionen havde længe overvejet at gøre hjemmet i Vordingborg til mere end bare et soldaterhjem for værnepligtige og soldater.

Kirsten Andersen, der kom med erfaringer fra sømandshjemmet i Skagen og sømandskirken i Hamborg, gik i gang med at renovere og skabe et hjem.

”Jeg følte, at jeg kunne sætte mange af mine tidligere erfaringer i spil,” fortæller Kirsten i pressemeddelelsen fra KFUM’s soldaterhjem.

Nye skibe sat i søen

For Kirsten Andersen var det vigtigt, at hjemmet i Vordingborg netop indeholdt det fællesskab og nærvær, som er kendetegnende for soldaterhjem i ind- og udland.

”Man bydes velkommen på soldaterhjemmet uanset køn, race eller tro og den militære rang gælder ikke her,” fortæller hun videre.

Hun fik sat nye skibe i søen: Et folkekøkken og onsdagsspisning. Ønsket var at samle folk fra byen og have et fællesskab med spisning og aktivitet.

Folkekøkkenet overlevede desværre ikke, da det måtte lukke efter 3 gange, på grund af corona. Men onsdagsspisningerne har overlevet og er godt besøgt.

Tilbage til Jylland

Nu fortsætter Kirsten Andersens rejse tilbage til Jylland, hvor nye skibe skal sættes i søen. ”Min kontrakt med KFUM’s Soldatermission udløber her i sommer, og det var hele tiden meningen, at det skulle være et treårigt projekt.

Et forsøg om du vil. Nu er vi blevet husejere, og selvom vi har nydt vores tid i Vordingborg, ser vi frem til det næste kapitel,” smiler Kirsten.

KFUM’s Soldatermission mener, at ”forsøget” i Vordingborg har været så vellykket, at man har valgt at slå stillingen som soldaterhjemsleder op.